Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Nieuw jasje voor Flight Simulator-evenement op 5 en 6 november bij Aviodrome

Lelystad, 25 oktober 2011 - Het grootste Flight Sim evenement van de wereld wordt op 5 en 6 november uitgebreid met presentaties door vooraanstaande flight-simmers over de laatste ontwikkelingen op het gebied van computervliegen. Vanwege de grote belangstelling in de vorige jaren wordt de openingstijd op zaterdag verruimd van tien uur tot zes uur.

Bijna echt vliegen
Computervliegen, of Flight Simulator vliegen, is populair. Veel mensen in Nederland maken op deze manier hun 'vlieguren', zonder in een echte cockpit te zijn geweest. In het weekend van 5 en 6 november komen deze 'Flight Simmers' samen bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op luchthaven Lelystad, waar zij de bezoekers meenemen op een vlucht door de wereld van het 'bijna-echt-vliegen'. In een zelfgekozen vliegtuig realistisch vliegen over een landschap is uitgegroeid tot een populaire en uitdagende hobby onder veel luchtvaartfans. Steeds meer mensen slaan hun digitale vleugels uit en ontdekken de sensatie van Flight Simulator vliegen. Ook voor de reguliere bezoeker is het Flight Simulator weekend een beleving. Zo zijn er hele cockpits nagebouwd en geven professionele 'Flight Simmers' demonstraties. Ervaar hoe het is om als piloot virtueel te vliegen, zonder brevet!

Presentaties
Nieuw tijdens het grootste Flight Simulator Weekend bij de Aviodrome zijn de presentaties. Op beide dagen om 12.00, 13.00 en 14.00 uur kunnen alle bezoekers gratis een lezing bijwonen over bijvoorbeeld de Noorse DC10 flight simulator (door Geert Rolf) of de geschiedenis en ontwikkelingen van NL 2000 scenery door Joop Mak. Er is een presentatie over het bouwen van je eigen huis voor Flight Simulator met Sketch Up en het ontwikkelteam van FligthGear zal de nieuwste ontwikkelingen voor het programma voor de komende tijd toelichten. Tenslotte zal de nieuwste versie van X-plane worden gepresenteerd. Deze X-plane-10 zal rond de kerst verkrijgbaar zijn. Sommige van de voordrachten zullen in het Engels plaatsvinden.

Weekend voordeel
Omdat bezoekers in één dag bijna niet uitgekeken kunnen zijn, heeft de Aviodrome voor dit weekend een speciale aanbieding: een weekend passe-partout, met toegang voor beide dagen, voor ¤ 25,-. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is op zaterdag 5 november verlengd geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op zondag gaan de deuren open om 10.00 uur en sluiten om 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over het Flight Simulator Weekend op www.aviodrome.nl en www.fsweekend.com. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad.