NCRV

Succesvolle Britse dramaserie Downton Abbey terug op tv bij NCRV

Ingezonden door NCRV op 18 oktober, 2011 - 16:50


zaterdag 05 november 2011 - 20:15 uur
Zender:
Nederland 2

Net gestart op de Engelse tv en vanaf zaterdag 5 november al bij de NCRV te zien: het tweede seizoen van de indrukwekkende en met Emmy's overladen Britse serie Downton Abbey. De serie over het leven van de adellijke familie Crawley en hun personeel was afgelopen zomer voor het eerst op tv te zien in Nederland. De Nederlandse tv-kijkers vielen en masse voor de verwikkelingen op het landgoed Downton Abbey.

In de maanden juni en juli was het dan ook de hoogst gewaarde programma op de Nederlandse televisie met een rapportcijfer van maar liefst 8,4. Gemiddeld trok Downton Abbey bijna 600.000 kijkers op Nederland 2. Onlangs wonnen de makers zes Emmy Awards, de belangrijkste internationale tv-prijzen voor onder andere Beste Script, Beste Regie en Beste Miniserie.

In Downton Abbey spelen onder anderen Hugh Bonneville (Lost in Austen, Notting Hill, Iris), Phyllis Logan (Silent Witness) en Maggie Smith (diverse Harry Potter-films, Gosford Park). De serie is geschreven door Julian Fellowes (o.a. Gosford Park, Monarch of the Glen). De opnames waren grotendeels op het landgoed Highclere in het graafschap Hampshire.

De eerste reeks speelde zich af in 1914 aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Deze tweede serie start in november 1916, midden in `The Great War'.

Matthew Crawley is als officier getuige van de gruwelen van de loopgraafoorlog aan het front in Frankrijk. Maar ook thuis in Engeland werpt de oorlog zijn lange schaduw.... Iedereen wil graag zijn steentje bijdragen. Vooral de mannen staan te trappelen om te gaan vechten. Robert Grantham is blij als hij weer bij zijn oude regiment wordt opgeroepen. Maar ook de vrouwen willen niet werkeloos toezien. Lady Sybil wil graag een verpleegstersopleiding volgen, maar moet dan wel het beschermde milieu van het landgoed verlaten. En ook in de liefde gaat het er heftig aan toe. Oude romances bloeien op of doven uit, nieuwe dienen zich aan. Bekende gezichten keren terug; nieuwe personages komen in beeld. Kortom: het landgoed Downton Abbey is het decor van een roerige tijd vol verandering en conflict.

Programma:
Downton Abbey
Foto:
Downton Abbey - seizoen 2
Downton Abbey - seizoen 2
Downton Abbey - seizoen 2
Downton Abbey - seizoen 2
Website:
http://kostuumdrama.ncrv.nl