Ingezonden persbericht


Corso-fototentoonstelling uitgebreid met bekendmaking corsokenner

Zundert ­ Komend weekend, op 5 en 6 november, vindt de jaarlijkse tentoonstelling van de corso-fotowedstrijd plaats. Een nieuwtje is dat het corsoblad Corsief dit weekend ook de corsokenner bekendmaakt.

De tentoonstelling van de inzendingen van de jaarlijkse corsofotowedstrijd heeft dit jaar een wat andere opzet. De prijsuitreiking is verschoven naar de zondagmiddag, met live-muziek in de foyer van het Cultuurcentrum, en ook Corsief is aanwezig om de prijs van corsokenner van het jaar 2011 uit te reiken.

Door de extra activiteiten in samenwerking met het blad Corsief en Cultuurcentrum Zundert, brengt Stichting Bloemencorso hiermee de 'herfstterugblik', een van de jaargetijdemomenten van het corso, naar een hoger plan.

De tentoonstelling vindt ongewijzigd plaats in de Schroefzaal van Cultuurcentrum Zundert, in het weekend van 5 en 6 november. Het gewijzigde tijdstip van de prijsuitreiking heeft te maken met het slotfeest van het 75-jarig jubileum van het corso, dat plaatsvindt op zaterdagavond 5 november met een optreden van Guus Meeuwis in de feesttent bij café Stuivezand.

Corsoliefhebbers kunnen de zondagmiddag na het afsluitfeest bijkomen in het Cultuurcentrum, met een middag foto's kijken bij live-muziek van een easy-listening combo dat optreedt in de foyer van het Cultuurcentrum. De bekendmaking van de prijzen van de fotowedstrijd vindt plaats om 14.00 uur.

Diezelfde middag reikt ook het tijdschrift Corsief de prijs uit voor de corsokenner 2011. Tijdens de maquettetentoonstelling in juni konden corsoliefhebbers een gokje wagen naar de uitslag van het jubileumcorso van zondag 4 september. Degene die de uitslag het beste heeft voorspeld, mag zich corsokenner 2011 noemen. Wie dat is, wordt zondagmiddag 6 november bekend gemaakt.

De deskundige jury van de fotowedstrijd bestaat dit jaar uit de corsofotografen Jan en Marja van Hassel, de Zundertse fotograaf Monique de Zwart en beeldend kunstenaar Brigitte Boemaars.

De tentoonstelling vindt plaats in Cultuurcentrum Zundert, Molenstraat 5 in Zundert, en is geopend zaterdag 5 november van 18.00 - 22.00 uur en zondag van 11.00 - 17.00 uur. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag om 14.00 uur. Zondagmiddag is er live-muziek in de foyer. De toegang is gratis.

----------
Bloemencorso Zundert is een pracht van een evenement en wordt gedragen door louter vrijwilligers. Het vindt steeds plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de website www.bloemencorsozundert.nl

Corso Zundert is onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

()

Corso Zundert is deelnemer aan het Jaar van het Immaterieel Erfgoed.

t.

Noot voor de redactie (