Philips


Philips toont bijzondere `stad van licht' op GLOW Eindhoven

3 november, 2011

Lichtkunstenaar Michel Suk en Philips bundelen krachten op lichtfestival


* 200 professionele LED-armaturen geven bezoekers een unieke beleving
* Kunst en licht vinden elkaar in lichtontwerp van Michel Suk en Philips

Eindhoven, 3 november 2011 - De zesde editie van het lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven start zaterdag 5 november. Een week lang ervaren bezoekers de kracht van licht met bijzondere lichtinstallaties van diverse kunstenaars. Op het kunstfestival toont het 120-jarige Philips een uniek kunstwerk dat is opgebouwd uit 200 professionele LED-armaturen. In samenwerking met lichtkunstenaar Michel Suk laat het concern de bezoekers een complete stad van licht ervaren op de TU Eindhoven aan de hand van verschillende scènes, met onder meer bomen, rivieren en wolkenkrabbers. Frank van der Vloed, General Manager Lighting Benelux: "Wij zijn zeer trots op deze bijzondere coproductie. Met dit kunstwerk krijgt iedereen de kans om de kracht van licht te ervaren. We laten zien dat dynamische LED-verlichting een belangrijke rol speelt in een leefbare stad. Goede en energievriendelijke verlichting verandert de uitstraling van een straat en zorgt voor een prettige en veilige omgeving om in te werken, wonen en ontspannen."

De emotionele component van licht Ontwerper Michel Suk benadrukt met zijn werk de grote, emotionele component van licht. "Het is mogelijk een bestaande ruimte opnieuw in te delen en accenten aan te brengen die eerst niet bestonden. Daarmee verrassen we mensen en krijgt het TU/e-terrein een ander gezicht. Mensen lopen als het ware door een totaalstad heen en ervaren de kracht van licht, omdat alle lichtkunstwerken met elkaar zijn verbonden."

FreeStreet verlichtingssysteem uniek in Eindhoven Philips blijft als lichtexpert design, technologie en duurzaamheid aan elkaar verbinden. Met innovatieve lichtoplossingen levert de organisatie een bijdrage aan de verbetering van de gezondheid en het welzijn van stadsbewoners over de hele wereld. Zo wordt in 2012 het FreeStreet verlichtingssysteem gelanceerd. FreeStreet heeft de Dutch Design Award (DDA) 2011 gewonnen in de categorie Beste Professionele Product. Als eerste stad ter wereld krijgt Eindhoven dit systeem op proef. Petra Hulst, lichtdesigner bij Philips: "FreeStreet is ontworpen om een einde te maken aan de traditionele lantaarnpalen langs straten. In plaats daarvan wordt een reeks LED's opgehangen aan dunne kabels, die overdag nauwelijks zichtbaar zijn. Deze unieke, duurzame LED-oplossing illustreert onze benadering dat vormgeving zinvol, relevant en aantrekkelijk moet zijn voor mensen, steden en het milieu. FreeStreet is een energievriendelijke oplossing dankzij de toepassing van dynamische LED's, waarmee straten op een comfortabele en natuurlijke manier verlicht kunnen worden."

GLOW 2011 GLOW 2011 vindt plaats van 5 tot en met 12 november 2011 in Eindhoven. Startpunt van de ruim vier kilometer lange lichtroute is het GLOW Café, in het voormalige postkantoor op het Stationsplein. Philips is vanaf het begin van het lichtfestival in 2006 actief betrokken bij GLOW. Vorig jaar trok het lichtfestival een recordaantal van 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Meer informatie
* Vanaf vrijdag 4 november 09.00 uur is hier ook een ANP-video beschikbaar van het kunstwerk van Michel Suk en Philips op GLOW 2011
* Philips Case study Stadscentrum Hoogeveen
* Meer informatie over GLOW2011 en het kunstwerk van Michel Suk vindt u op www.gloweindhoven.nl


---

Voor nadere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Yvette van Braam Morris Woordvoerder Philips Telefoon: (06) 270 389 51 E-mail: yvette.van.braam.morris@philips.com

Charlotte Burgers OneVoice Nederland Telefoon: (020) 4065930 E-Mail: charlotte.burgers@fleishman.com

Consumentenlijn verlichting: 0800 744 547 75
---

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum