Waardevol of waardeloos? Gratis taxaties in Het Spoorwegmuseum


Nationale Taxatiedag op 5 november in Het Spoorwegmuseum te Utrecht

UTRECHT, 20110915 -- Het Spoorwegmuseum opent haar deuren voor de taxateurs van de Federatie TMV, de brancheorganisatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders. Ter ere van het 60-jarig jubileum van de TMV wordt op 5 november 2011 in Het Spoorwegmuseum de Nationale Taxatiedag georganiseerd. Bezoekers kunnen bijna alles laten taxeren. Niet alleen kunst, antiek, boeken, zilver, sieraden, prenten, tapijten, muziekinstrumenten of wijn worden die dag getaxeerd, als men te paard of met de oldtimer wil komen kan deze ook worden getaxeerd. Kaarten voor deze speciale dag kosten €7,50 en zijn te bestellen via de website van Het Spoorwegmuseum.

[Persfoto Nationale Taxatiedag] De meeste Nederlanders weten niet wat hun bezittingen waard zijn. Zo blijkt de suikerpot van tante Lies een antieke zilveren brandewijnkom uit 1772 te zijn met een verzekeringswaarde van €2.500, het leuke bloemvaasje rond 1900 gemaakt door Daum kost bij een antiquair zeker €3.000 en een tekening van Anton Rooskens zou je in ieder geval moeten verzekeren voor €4.000. Doel van de Federatie TMV is om het belang van een juiste vervangingswaarde van roerende zaken én een goede verzekering onder de aandacht te brengen. Uit de praktijk blijkt dat meer dan 80% (!) van de Nederlanders is onderverzekerd of niet goed is verzekerd waardoor bij onverhoopte problemen, zoals brand of diefstal, niet het juiste bedrag wordt uitgekeerd.

Tijdens de Nationale Taxatiedag kan iedereen maximaal 5 objecten kosteloos laten taxeren door één van de 100 gecertificeerde taxateurs. Een entreekaart voor de taxatiedag kost euro 7,50 pp (normaal 13,50 pp), dit is inclusief museumbezoek. Museumkaarthouders hebben gratis entree. Kaartverkoop via http://www.spoorwegmuseum.nl/praktische_info/online_tickets.html

Meer informatie is ook te vinden op de website van de Federatie TMV: www.federatie-tmv.nl