Boeddhist en wetenschapper in gesprek over de dood in Rotterdam


ROTTERDAM, 20111102 -- De oprichter van meer dan 600 boeddhistische centra wereldwijd, Lama Ole Nydahl, komt op zaterdag 5 november 2011 naar de Ahoy in Rotterdam voor een unieke dialoog met Christophor Coppes, auteur van het boek 'Bijna-doodervaringen en wereldreligies'. Nydahl is de bekendste westerling die als authentiek boeddhistisch leraar erkend is en heeft duizenden voorbereid op de dood. Coppes is voorzitter van de Nederlandse afdeling van de International Association for Near-Death Studies. De twee gaan in gesprek over in hoeverre de visie op het sterven en de dood in het boeddhisme strookt met de laatste wetenschappelijke inzichten.

Het sterven en de dood is een thema dat in de westerse wereld vaak wordt vermeden.Een materialistisch wereldbeeld of angst staan een verdieping in de laatstelevensmomenten in de weg. In het Tibetaans boeddhisme is er een zeer open houdingnaar de dood en een grote onderzoeksdrang. Op een toegankelijke en opgewekte manier,legt Nydahl uit hoe boeddhistische kennis te gebruiken is om niet alleen beter te leven en sterven, maar ook anderen daarbij te helpen.

Ole Nydahl (1941) is een belangrijke motor in de overdracht van het boeddhisme naar het Westen.De Deen reist al 30 jaar in een ongekend tempo de wereld rond om onderricht te geven.Sinds de jaren zeventig heeft hij op verzoek van zijn Tibetaanse leraren honderden meditatieenstudiecentra voor leken opgericht. De centra – van Moskou tot Buenos Aires - functionerendoor onbetaald vrijwilligerswerk op basis van vriendschap en idealisme. De dialoog metCoppes is onderdeel van de weekendcursus die Nydahl voor het eerst in Nederland geeft.

Christophor Coppes (1957) is doctor in de economie en werkzaam bij De Nederlandsche Bank.Daarnaast is hij publicist van verschillende boeken. Zijn jarenlange studie naarbijna-doodervaringen leidde tot de titel Bijna-doodervaringen en wereldreligies.Daarin geeft hij de stand van het wetenschappelijk onderzoek naar deze ervaringen weer.Bijzonder is zijn vergelijking van bijna-doodervaringen met grote wereldreligies als het boeddhisme.

Meer informatie:Op www.vrijheidvangeest.nl, www.diamantweg-boeddhisme.nl, www.diamondway-buddhism.org

Via Rotterdam@diamantweg-boeddhisme.nl of 06 2500 1812 en 06 4757 0111

Programma:Zaterdag 5 november 2011 20.00 uur – 23.00 uurLezing en dialoog door Lama Ole Nydahl en Christophor CoppesLocatie: Ahoy RotterdamVoertaal: Engels

Programma volledige weekendcursus op www.vrijheidvangeest.nl


Een persmap en –foto’s vindt u op onze website www.diamantweg-boeddhisme.nl onder Contact.Voor interviewmogelijkheden, graag van tevoren aanmelden.

Voor vragen kunt u zich wenden tot:Babet Hendriks 06-25001812 of pers@diamantweg-boeddhisme.nl





Diamantweg Boeddhisme Nederland