Travel Unie International Nederland N.V.

NIEUW: MET ARKEFLY NAAR ZANZIBAR

Rijswijk, 2 mei 2011â ArkeFly breidt haar routenetwerk nog verder uit met de nieuwe bestemming Zanzibar. Vanaf 6 november vliegt de luchtvaartmaatschappij elke zondag met een Boeing 767 naar het specerijeneiland voor de kust van Tanzania, in combinatie met Mombasa. Vanaf ⬠699 inclusief brandstof- en luchthavenbelasting kan een retourticket worden geboekt. Holland International biedt vanaf ⬠799 per persoon volledig verzorgde reizen met ArkeFly naar Zanzibar. Deze zijn vanaf eind mei boekbaar.

Meer dan een strandbestemming
Zanzibar, dat twee keer zo groot is als de Nederlandse Waddeneilanden samen, heeft witte stranden en een weelderige natuur met mangrovebossen en palmbomen. Maar het eiland is meer dan een strandbestemming. Zo zijn er diverse grote specerijenplantages terug te vinden die bezocht kunnen worden. De hoofdstad Stone Town is het culturele hart van het eiland. De oude havenstad uit de 17e eeuw herbergt kleine steegjes, Arabische huizen met houten deuren, de Portugese Burcht en het kerkplein, wat vroeger een slavenmarkt was. Zanzibar was namelijk ooit het centrum van de slavenhandel in Oost-Afrika, een historie waar je niet om heen kunt op dit eiland. Deze geschiedenis zie je terug in diverse monumenten, zoals de Slave Chambers in het westen van Mangapwani Beach. Ook watersporters komen aan hun trekken; de onderwaterwereld van Zanzibar is een paradijs voor duikers en ook kitesurfen is populair.

Gevarieerd aanbod
Holland International biedt een afwisselend aanbod van 10 hotels op Zanzibar: van twee- tot vijfsterren hotel en variërend van logies/ontbijt tot op basis van All Inclusive. Twee daarvan bevinden zich in de oude hoofdstad Stown Town, de overige acht hotels liggen verspreid langs de oost, noord en zuidwest kust. Aan de kust Nungwi in het noorden zijn de mooiste stranden van het eiland te vinden en het is dan ook geen toeval dat daar het grootste deel van de aangeboden hotels terug te vinden zijn. Zanzibar leent zich ook goed voor een combinatie met Kenia of Tanzania, bijvoorbeeld als strandverlenging na een safarireis.