Gemeente Den Haag

Cubaanse pianist Corrales lanceert cd in Den Haag

'Exotical classic' noemt hij het zelf. Pianist Gustavo Corrales Romero brengt op zondag 6 november Latijns-Amerikaanse klassiekers in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Pianist Gustavo Corrales Romero

De uit Cuba afkomstige pianist Gustavo Corrales Romero viert de lancering van zijn cd 'Fresco' met een concert in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In een nieuwe versie van zijn intrigerende Latijns-Amerikaanse programma brengt hij boeiende klassieke stukken geïnspireerd door folkloristische muziek, geschreven door bekende en minder bekende Latijns-Amerikaanse componisten.

Wals, tango en habanera

Corrales gelooft dat de oprechtheid en de frisheid van de Latijns-Amerikaanse populaire muziek aantrekkelijk is geweest voor klassieke componisten. Hij selecteerde stukken in de geest van dans en zang, ontwikkeld voor de concertzaal, op basis van genres zoals de wals, danza, joropo, son, pasillo, tango en de habanera. Dus beleef de Braziliaanse vindingrijkheid, de subtiliteiten uit Argentinië, de levendige ritmes uit Venezuela en ontdek de Cubaanse muziek die je niet kent.

* Zondag 6 november 2011, 14:00, Koninklijk Conservatorium, Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag, toegang EUR15 / EUR8,50
* Kijk voor meer informatie op www.gustavocorralesromero.net
* Kaarten via Ticketmaster