Waterschap Dommel

Kleine Dommel

Prijsuitreiking fotowedstrijd project Kleine Dommel

Waterschap combineert waterberging met beekherstel en verbetering natuur

Met de uitreiking van de prijzen van een fotowedstrijd vraagt Waterschap De Dommel op zondag 6 november aandacht voor de geplande aanleg van een waterbergingsgebied rond de Dommel ten oosten van Eindhoven.
Kaartje waterbergingsgebied Kleine Dommel Het traject van de Kleine Dommel tussen de snelweg A67 en De Rul (Mierlose Dijk) is in beeld als waterbergingsgebied. Bij extreme regenval kan dat gebied onder water worden gezet, zo is door Waterschap De Dommel in samenwerking met overheden en organisaties voorbereid. Daardoor wordt voorkomen dat lage, langs de Dommel gelegen gebieden in Eindhoven en Geldrop, blank komen te staan.
Het waterschap combineert de werkzaamheden in het kader van 'Waterberging De Kleine Dommel' met verbetering van de natuur, herstel van beken en landschapsontwikkeling
De werkzaamheden worden ontwikkeld en voorbereid samen met andere overheden en organisaties, zoals Brabants Landschap, DLG, IVN, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en ZLTO. 'De waterberging wordt door ons ingezet als motor van al die plannen en werkzaamheden', aldus watergraaf Peter Glas van De Dommel. 'Het totaalpakket is er op gericht wonen, werken, recreatie en natuurbehoud in het gebied te optimaliseren.'

Wedstrijd

Om de aandacht op het project en op het gebied te vestigen, bedacht het waterschap een fotowedstrijd. Amateurfotografen werden uitgenodigd om de schoonheid van het gebied vast te leggen. Enkele honderden mensen stemden de afgelopen weken op hun favoriete foto. Alle deelnemers zijn, net als vertegenwoordigers van belangenorganisaties en gemeenten, uitgenodigd voor een bijeenkomst op 6 november in Kasteel Heeze. Bij die gelegenheid wordt een kort debat gevoerd over het project en worden door wethouders Van Bree (gemeente Heeze-Leende) en Vissers (gemeente Geldrop-Mierlo) prijzen uitgereikt aan de winnende fotografen. Kinderen maken kans op toegangskaarten voor De Efteling, volwassenen strijden om een workshop fotografie.

De bijeenkomst in Kasteel Heeze begint om 11.00 uur en wordt, voor wie daarvoor belangstelling heeft, afgesloten met een hapje en een rondleiding door het kasteel. Behalve genodigden zijn ook andere belangstellenden van harte welkom.

Meer informatie? Kijk op www.dommel.nl/kleinedommel

Over waterschap De Dommel

Waterschap De Dommel is dé waterpartner in Midden-Brabant. Samen met anderen werken we aan droge voeten, voldoende en schoon water.


---

___________


Noot voor de redactie,