Nieuws

Documentaire triatleet met donorhart

dinsdag 1 november 2011

Op zondag 6 november 2011 wordt op TV West een documentaire uitgezonden over Wouter Duinisveld: harttransplantatiepatiënt, ambassadeur van de Hartstichting, maar bovenal sporter.

Wouters verhaal in het kort
Het begon allemaal in december 2006. Zonder dat hij ooit maar één dag ziek was geweest, werd hij met ernstige vermoeidheidsklachten opgenomen in het ziekenhuis. Binnen tien dagen vertelden de artsen hem dat zijn hart was beschadigd door een virusinfectie en dat de schade zo groot was dat hij een harttransplantatie nodig zou hebben om verder te kunnen leven. Die kreeg hij in de herfst van 2007.

Inmiddels, na jaren intensieve revalidatie, is hij in staat een actief en sportief leven te leiden. Hij is zelfs volop aan het trainen voor een halve triatlon in het voorjaar van 2012. Uiteraard onder goede (medische) begeleiding.

WestDoc
Documentairemaakster Marjolein van den Berg van WestDoc heeft Wouter gevolgd tijdens trainingen voor de 1/8e en 1/4e triatlon afgelopen zomer. Dit alles in voorbereiding op de 1/2e triatlon in mei 2012 in Mallorca. Daar wordt deel twee van de documentaire opgenomen.

Naast een uitgebreid interview met hemzelf, komen onder andere ook zijn arts, moeder en vriendin aan het woord. Een van de doelen is het werven van meer orgaandonoren.

Kijken dus. Op zondag 6 november, WestDoc, vanaf 17.00 uur (daarna elk uur in de carroussel) op TV West (digitale tv Ziggo kanaal 989).

Meer informatie

* www.jaofnee.nl. Voor meer informatie over orgaandonatie.
* www.ikworddonor.nl. Voor het verhaal van Wouter en trailer van de documentaire.

* www.westonline.nl. Voor de documentaire, te zien vanaf 6 november.