KRO

KRO Kindertijd presenteert de spirituele kleuterfilm Waar is Shirly?

Uitzenddatum: 06/11/2011

Ook KRO Kindertijd besteedt aandacht aan KRO's Maand van de Spiritualiteit. Op zondagochtend 6 november wordt de korte kleuterfilm `Waar is Shirly?' uitgezonden. De korte jeugdfilm is een spannende en multiculturele spirituele ontdekkingsreis voor jonge kinderen. In deze film bezoeken de zusjes Shirly en Gwen het verjaardagsfeest van hun Surinaamse oma. Wanneer de negenjarige Gwen haar drie jaar jongere zusje weg wenst en Shirly nergens meer te vinden is slaat de paniek toe bij Gwen. Zou de verdwijning iets te maken hebben met de betoverend mooie ansichtkaart die oma heeft ontvangen?

Volgens eindredacteur KRO jeugdprogrammering Jan-Willem Bult hoort zijn kleuters bijzonder geïnteresseerd in spiritualiteit. "In het KRO jeugdbeleid staan kinderen centraal en richten we ons specifiek op 5 waarden die voor hen van belang zijn. Een ervan is spiritualiteit. We willen kinderen inspireren en stimuleren om na te denken over alles wat er voor of na dood en leven kan zijn. Ze hebben daar vaak al zelf allerlei ideeën over en ervaringen mee. Deze film is op dergelijke ideeën gebaseerd."

Scenarioschrijfster Jeanine Cronie baseerde het verhaal voor `Waar is Shirly?' op haar eigen jeugdherinneringen. Eerder schreef zij o.a. de korte jeugdfilm `De vogel is gevlogen' en een aantal scenario's voor de animatieserie Woezel en Pip. De film werd geregisseerd door Hilt Lochten, vorige week nog bekroond voor de jeugddocumentaire `2Broers' met de publieksprijs van de Japan Prize, en is een coproductie van KRO Jeugd en IJswater Films.

Waar is Shirly? in KRO Kindertijd, zondag 6 november om 7.45 op Nederland 3