Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zondag 6 november, 16:00 uur, Klein Haarlem:
Haarlems Lagerhuis over de creatieve economie

Is creatieve en culturele bedrijvigheid de economie van de toekomst? Die vraag staat centraal tijdens het Haarlems Lagerhuis van zondag 6 november. Dit debat wordt georganiseerd door de PvdA Haarlem in samenwerking met 'creatieve hub' Klein Haarlem. Het debat begint om 16:00 uur en vindt plaats in Klein Haarlem, Groot Heiligland 47 rood (ingang tegenover Frans Halsmuseum).

Haarlems Lagerhuis
Creatieve bedrijvigheid: de economie van de toekomst? Zondag 6 november 2011
16:00 - 18:00 uur
Creatieve hub Klein Haarlem
Groot Heiligland 47 rood, Haarlem

Volgens veel economen zullen steden als Haarlem voor hun economische toekomst steeds meer afhankelijk worden van de zogenaamde 'creatieven': kunstenaars, gameontwikkelaars, reclamemakers, grafisch ontwerpers, internetondernemers, etcetera. Zij zullen een steeds groter deel van de economie gaan vormen en bepalen welke steden succesvol zijn en welke niet.

Is creatieve bedrijvigheid inderdaad de economie van de toekomst? En zo ja, hoe kan Haarlem dan deze creatievelingen aan zich binden? Moet Haarlem creatieve broedplaatsen meer stimuleren? Of gaat het ook om het bieden van aantrekkelijke woonplekken voor deze groep? En hoe doe je dat dan? Wij gaan daarover graag met u in debat.

Het debat vindt zondag 6 november vanaf 16:00 uur plaats bij Klein Haarlem. Klein Haarlem is een hub voor creatieve ondernemers, ooit begonnen in het voormalige postkantoor en inmiddels gevestigd op de tweede verdieping van een historisch pand aan het Groot Heiligland. Naast het bieden van werkplekken, faciliteiten en ondersteuning voor deze ondernemers, zet Klein Haarlem zich in om de creatieve infrastructuur van Haarlem te versterken. Zo biedt het ondersteuning aan diverse Haarlemse culturele initiatieven en brengt het Haarlems bedrijfsleven met de Haarlemse creatieve industrie samen.

*** EINDE PERSBERICHT ***