Ingezonden persbericht


Persbericht, 31 oktober 2011

Novembermaand Filmmaand bij Schipbreuk; 6 november Master and Commander

Wil je wel eens een echte historische zeereis van dichtbij meemaken? Een kijkje nemen in de ruimen? Het ruisen van de zee horen? Het rollen van het schip voelen? Ronddolen op de grote oceanen in een houten zeilschip? Beleef het tijdens de Novembermaand Filmmaand van Schipbreuk! Op zondag 6 november wordt in Nieuw Land de film Master and Commander vertoond. De film begint om 14.00 uur en zal ca. 140 minuten duren. Met uw Schipbreuk entreekaart zijn de films gratis.

Master and Commander

Jack Aubrey is kapitein van een Engels oorlogsschip. Als zijn schip het doelwit wordt van een veel sterker Frans oorlogsschip, neemt hij een zware beslissing: ondanks aanzienlijke schade en een groot aantal gewonden onder zijn bemanning, zet hij de achtervolging in. Deze missie kan een beslissende wending geven aan het leven van een natie maar kan ook zijn leven en het leven van zijn crew en zijn dierbaren kosten. De activiteitenagenda van de tentoonstelling Schipbreuk staat in de maand november geheel in het teken van films. Op zondag 13 november vertoont Nieuw Land Pirates of the Caribbean, deel 1 en op zondag 20 en 27 november vertoont de Bataviawerf De scheepsjongens van Bontekoe.

Schipbreuk, de noodlottige reis van de Batavia

'Schipbreuk, de noodlottige reis van de Batavia' is een spraakmakende tentoonstelling over het VOC -schip Batavia. Een tentoonstelling over de gevaarlijke reis en de barre omstandigheden op het schip. Over de stranding en hoe de opvarenden zich wisten te redden, niet wetend dat de toekomst een hoofdstuk zou worden vol angst, waanzin en moordzucht. Schipbreuk laat de bezoeker de fatale reis maken, met één van de opvarenden als gids. De tentoonstelling is een samenwerking van Nieuw Land, Bataviawerf en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, afdeling Scheepsarcheologie. Kijk op de website www.schipbreukbatavia.nl voor de vele activiteiten en meer informatie over de tentoonstelling.

Reserveren?
Wilt u zeker zijn van een plaatsje? Dan kunt u reserveren via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl. Reserveren is niet verplicht, maar vol=vol.



Ingezonden persbericht