Ingezonden persbericht

Amsterdam, 6 november 2011

Medi Broekman en T. Martinus winnaars van
MC's Hollandse Nieuwe theaterfestival

Zaterdag 5 november 2011 om 23:30 uur heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden van de Hollandse Nieuwe Toneelschrijfprijs en de Hollandse Nieuwe Theatermakerprijs in het MC Theater. De prijzen werden overhandigd door Pulitzerprijswinnaar Suzan Lori-Parks.

De Hollandse Nieuwe Toneelschrijfprijs is gewonnen door Medi Broekman voor de toneeltekst Muren hebben oren. De tekst die ze voor Hollandse Nieuwe schreef is haar eerste lange tekst voor groot publiek.
De vakjury, bestaande uit Joan Nederlof, Anja Krans en Hesdy Lonwijk, Marjorie Boston onder leiding van voorzitter Katja Hieminga oordeelde: "De tekst is muzikaal, poëtisch en gelaagd. De auteur schept een ijzersterk beeld waaruit grote eenzaamheid spreekt. Zij biedt ons een onontkoombaar zicht op het hier en nu; op het moderne leven in de grote stad. ''

T. Martinus ontving de Hollandse Nieuwe Theatermakerprijs voor het stuk The thief of certainties.
De vakjury, bestaande uit Luc Boyer, Nicole van Vessum, Joop Mulder, Maarten van Hinte onder leiding van Paulette Smit oordeelde:
"T. Martinus zet met The thief of certainties vanuit de poëzievorm de stap naar het theater. Hij brengt daarmee met onbevangen frisheid een nieuwe theatervorm''.

De jury koos de winnaars uit in totaal acht toneelschrijvers en acht theatermakers die zich hebben gepresenteerd tijdens het Hollandse Nieuwe theaterfestival. De prijzen houden in dat het werk van de winnaars in productie wordt genomen door het productiehuis van MC. De voorstellingen zijn in het voorjaar van 2012 te zien in het MC Theater.

Naast de prijzen van de vakjury, kon het publiek van het Hollandse Nieuwe theaterfestival ook haar stem uitbrengen. Het publiek koost het stuk Bye Bye Banda Bou van Esmee Pietersz-Ronde. Zij wint hiermee de Hollandse Nieuwe Publieksprijs. De publieksprijs is een prijs voor de eer en werd uitgereikt door zangeres Sabrina Starke.

Na de prijsuitreiking werd de twaalfde editie van MC's Hollandse Nieuwe theaterfestival (vierdaags theaterfestival voor nieuwe theatermakers en toneelschrijvers) afgesloten met een groot slotfeest in het MC Theater.

http://www.hollandsenieuwe.nl/

(EINDE PERSBERICHT)

----------


Ingezonden persbericht