Gemeente Deurne


Koninklijke Onderscheiding voor Piet van Berlo


Zaterdag 5 november kreeg de heer Piet van Berlo een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt uit handen van burgemeester Hilko Mak. Het betrof de titel `Lid in de orde van Oranje-Nassau'. De uitreiking vond plaats rond 19.00 uur in gemeenschapshuis Den Draai tijdens de afscheidsreceptie van de heer van Berlo als kaderinstructeur van EHBO Deurne.

De heer van Berlo is vanaf 1974 lid van EHBO-Deurne. Als hulpverlener heeft hij al die jaren vele malen op tal van evenementen in Deurne passende hulp geboden.
Sinds 1981 is hij medeverantwoordelijk voor de opleiding van nieuwe EHBO'ers.
Ook is hij al die jaren bijna wekelijks actief geweest als instructeur tijdens de wekelijkse instructieavonden voor de leden en was hij de organisator van de jaarlijkse buitenoefening voor de hele vereniging. Dankzij de lessen en de kennis van de heer van Berlo staat EHBO-Deurne al jaren op een hoog niveau.
Tevens is hij al meer dan twintig jaar de grote ambassadeur voor de Jeugd-EHBO.
Ieder jaar is hij als instructeur en examinator op verschillende basisscholen actief bij de cursus Jeugd-EHBO. Mede door zijn inspanningen hebben honderden basisschoolleerlingen kennis gemaakt met Eerste Hulp Bij Ongelukken