Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 06-11-2011

Onderuit bij filmopname

UTRECHT- Op zaterdagmiddag raakte een motorrijder gewond nadat hij van zijn motor was gevallen.

Omstreeks 13.00 uur reed een 23-jarige motorrijder uit Maarssen over de Niels Bohrweg. De man wilde zijn motor verkopen en wilde daarom nog een filmpje maken van zijn motor. Zij vriendin filmde vanaf het viaduct haar voorbij rijdende vriend. Vermoedelijk zag de man de knik in de weg te laat, botste tegen een stoeprand en kwam ten val. Gezien de ernst van de val werd motorrijder voor controle vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft de filmopname ook in haar bezit.

Verdacht volk

UTRECHT- Op zondagochtend werden vier personen aangehouden omdat zij gestolen goed bij zich hadden.

Omstreeks 03.30 uur zagen agenten een auto op de Rooseveltlaan staan met daarin vier personen. De mogelijkheid bestond dat de mannen drugs aan het dealen waren en daarom werd besloten hen te controleren. Er werd geen drugs maar wel een gestolen tankpas aangetroffen en vermoedelijk een gestolen navigatiesysteem. De vier mannen, 21 tot 24 uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De mannen wilden overigens niet verklaren van wie de auto was waar ze in zaten.

Tegen bedrijf

UTRECHT- Op zaterdagavond reed een auto tegen een bedrijf aan.

Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie de melding dat een auto tegen een bedrijf was gereden aan de Demkaweg. Agenten zagen dat bij het bedrijf een gat in de muur was ontstaan en dat er verschillende kapotte auto-onderdelen bij lagen. De agenten volgden het spoor van koelvloeistof en om de hoek werd de zwaar vernielde auto aangetroffen zonder bestuurder. De auto bleek van diefstal afkomstig.

Doorgereden na aanrijding

UTRECHT- Op vrijdagmiddag raakte een vrouw gewond toen ze werd aangereden. De veroorzaker reed door.

Omstreeks 16.00 uur fietste een 81-jarige vrouw uit Utrecht over de Kleinesingel. Uit de tegenovergestelde richting kwam een man aanfietsen op een zwarte fiets. De man raakte de vrouw en zij kwam ten val. De vrouw kwam hard met haar hoofd op de weg terecht, liep fors hoofdletsel op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De man, 18/22 jaar, licht getinte huidskleur, donker haar met legergroene jas, was direct na de aanrijding doorgereden. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Gat in hoofd

UTRECHT- Op zondagochtend werd een man aangehouden na een vechtpartij.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij had plaatsgevonden op de Prof. Sprengerlaan. Een 17-jarige jongen uit Utrecht was hier op zijn hoofd geslagen met een voorwerp. De jongen liep een gat in zijn hoofd op en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Na onderzoek kon een 15-jarige jongen uit Utrecht worden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Beroofd

UTRECHT- Op zondagochtend werd een vrouw beroofd van haar tas.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat een 34-jarige vrouw uit Maartensdijk was beroofd van haar tas. Zij liep over de Bertha von Suttnerlaan toen zij plotseling hard geslagen werd door een onbekend persoon. Deze persoon pakte snel de tas van de vrouw en verdween. Deze lichtgetinte man gekleed in een donkere jas en witte sportschoenen, vluchtte in de richting van de Weg der Verenigde Naties.

Fietsendieven

UTRECHT- Op zondagochtend werden twee fietsendieven gepakt.

Omstreeks 05.00 uur zagen agenten via cameratoezicht dat twee mannen aan het rommelen waren met twee fietsen. Agenten gingen direct ter plaatse en het duo, 26 en 30 jaar oud uit Woerden en IJsselstein, werd aangesproken. Ze gaven aan dat de fietsen inderdaad gestolen waren en werden direct aangehouden.

Dealer aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden met een hoeveelheid verdovende middelen.

Omstreeks 01.30 uur zagen agenten twee drugsgebruikers lopen over de Witte Vrouwenkade. Na het zien van de agenten draaide 1 van de mannen zich snel om en verdween in een steegje. Agenten sloegen aan op dit verdachte gedrag en gingen achter hem aan. De man begon te rennen in de richting van de Molenstraat. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Hij had 11 bolletjes met daarin vermoedelijk verdovende middelen bij zich. De 23-jarige man uit Utrecht ingesloten voor verhoor.

Kliederaar aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werd een kliederaar aangehouden.

Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie de melding dat een man verf aan het spuiten was op een muur aan de Amsterdamsestraatweg. Agenten troffen in de omgeving een 30-jarige man uit Utrecht aan. De man had een tas bij zich met drie spuitbussen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau