Politie Gelderland-Zuid

Grote integrale veiligheidscontrole

Groesbeek, 06-11-2011 o Het politieteam van Groesbeek heeft zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag een grote integrale veiligheidscontrole uitgevoerd. De controle richtte zich primair op de veiligheid rondom de horeca in de gemeente Groesbeek. Aan de controle werkten ondermeer mee: Douane en Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, Duitse politie, KLPD, Brandweer, Gemeente Groesbeek, Inspectie Verkeer en Waterstaat en verkeershandhaving. Ook was een promoteam aanwezig van team BOB. De controle vond plaats tussen 20.30 en 03.00 uur en er namen 50 mensen aan deel.

Er werden tijdens de controle 388 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik achter het stuur. Er werden meer dan 50 processen-verbaal uitgeschreven voor diverse feiten. O.a. voor: drugsbezit, rijden zonder rijbewijs of zonder verzekering, gladde banden, defecte verlichting, het niet dragen van de gordels, het rijden onder invloed, geen APK, wildplassen en het opgeven van een valse naam. Daarnaast nog voor snelheid daarbij werd van één bestuurder het rijbewijs ingevorderd.

De inspectiedienst controleerde ondermeer op taxis. Ook daar werden diverse bekeuringen uitgeschreven. O.a. voor het mogelijk verpachten van een vergunning, het niet invullen van de werkmap of het niet juist invullen van deze map.

De belastingdienst Rivierenland stelde vast dat er in Groesbeek nog 27.441 euro aan achterstallig belastingschuld voor personenautos open stond. Daar is tijdens de controle de eerste 6124 euro van geïnd. Vier autos werden in beslaggenomen.

Daarnaast werden er nog diverse vonnissen afgewerkt. Twee vonnissen van ieder 168,75, een openstaande gevangenisstraf van 37 dagen en 1 auto werd in beslaggenomen in verband met een openstaande boete van 1350 euro of 17 dagen hechtenis.

(14)

Laatst gewijzigd 06-11-2011 10:15 | © Regio Gelderland-Zuid |