Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 06-11-2011

Mislukte overval

MAARN- Op zaterdagochtend werd getracht een winkel te overvallen. Dit mislukte gelukkig.

Omstreeks 06.15 uur kwam een medewerkerster van een winkel aan bij de winkel aan het Buntplein. Ze wilde de winkel net openen toen zij werd aangevallen door twee mannen met bivakmutsen op. Ze werd bedreigd met een wapen en moest de deur van de winkel openen. Dit deed zij niet en de twee mannen renden vervolgens weg zonder buit. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.

Onder invloed tegen hek

LEERSUM- Op zaterdagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol tegen een hek was gereden.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat een man tegen een hek was aangereden bij de Boerenbuurt. Ter plaatse troffen agenten een 23-jarige bestuurder aan. Hij was rustig een biertje aan het drinken en vertelde dat hij meer biertjes had gedronken en zonder rijbewijs was gaan rijden. Dit was dus niet goedgegaan en was tegen een hek aangereden. De man uit Rhenen werd aangehouden en blies op het bureau 660 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbreker aangehouden

VEENENDAAL- Op vrijdagavond werd een vermoedelijke woninginbreker aangehouden.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie via de 112-alarmcentrale de melding binnen dat er breekgeluiden werden gehoord in de omgeving van het Vedergras en dat er personen waren gevlucht. De politie ging direct ter plaatse en hier werd een 18-jarige man uit Veenendaal aangetroffen. De man had een vaag verhaal en werd direct aangehouden. Bij een woning in de buurt was getracht in te breken.

Camera snel terug

VEENENDAAL- Op vrijdagmiddag werd een inbraak in een woning snel opgelost.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat een jongen een fotocamera had weggegooid ter hoogte van de Gerard Doustraat. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen twee jongens hard wegrennen. Agenten en een burger gingen achter deze jongens aan. Door hulp van de burger kon een 17-jarige jongen uit Veenendaal worden aangehouden. Via fotos die op de camera stonden kon de herkomst van de camera worden vastgesteld. Deze kwam uit een woning aan de Klaas Katerstraat. Hier was ingebroken. De jongen is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Over de kop en weg

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op vrijdagmiddag liep een automobilist weg na een aanrijding. Omstreeks 19.00 uur reed een 56-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede over de Rijndijk en zag een auto slingerend op hem afkomen. Hij zag vervolgens dat de auto over de kop sloeg. De 56-jarige man boste vervolgens tegen deze auto aan. De ravage was groot maar niemand raakte gewond. De bestuurder van de auto die over de kop was gegaan, stapte uit en liep weg. Tot op heden is de bestuurder van de auto nog niet getraceerd.