Nederlandse Tafeltennisbond


Tafeltennisdames verliezen van China tijdens World Team Cup 5-11-2011

De Nederlandse tafeltennisdames zijn uitgeschakeld in de World Team Cup. Vrijdag verloor Nederland met 0-3 van China. China stond geen enkele game af. Li Jiao: "Als je van China wilt winnen dan moet je op je best zijn. Alleen dan maak je een kleine kans." Li Jiao speelde sterk tegen Ding Ning, maar de wereldkampioene was op de beslissende momenten sterker: 8-11, 7-11, 10-12. Li Jiao: "Tegen Ding Ning kan je je geen fouten veroorloven. Ik moest me honderd procent concentreren, wilde ik een kans maken. Ik maakte een paar kleine foutjes en dat is te veel op dit niveau."

Li Jiao in actie tegen Ding Ning tijdens de World Team Cup in Magdeburg, Duitsland.

Verdedigster Li Jie kon geen indruk maken tegen Gua Yan. Teammanager Herman Friskes: "Jie is een rasechte verdedigster. In Europa weten veel speelsters geen raad met haar verdedigende speelstijl, maar tegen Gua Yan kon ze haar wapens niet gebruiken." De Chinese versloeg Li Jie met 4-11, 5-11, 5-11.

Li Jie en Elena Timina kwamen in de eerste game van de dubbelpartij nog op 7-5 voorsprong, maar het was niet genoeg voor de gamewinst. Het duo Li Xiaoxia / Ding Ning zette in de tweede en derde game een tandje bij en versloeg het Nederlands duo met 9-11, 6-11, 4-11.

"Het zat er voor ons vandaag niet in. Zeker omdat Li Jie en Elena net terug komen met een blessure en wedstrijdritme misten. China is enorm sterk, maar ze moeten toch een keer te verslaan zijn. Dan doen we het maar in Londen", grapte Li Jiao na afloop van de wedstrijd.

Tijdens de World Team Cup in het Duitse Magdeburg komen de acht beste landen van de wereld in actie. Nederland deed twee keer eerder mee aan de prestigieuze World Team Cup. In 1994 won Nederland, onder andere met Bettine Vriesekoop, brons. In 2009 werd Nederland, spelend zonder kopvrouw Li Jiao, in de eerste ronde met 2-3 uitgeschakeld door Japan.

World Team Cup, programma

Kwartfinale, vrij 4 november, 15:00 uur

Nederland - China: 0 - 3
Li Jiao - Ding Ning: 8-11, 7-11, 10-12
Li Jie - Gua Yan: 4-11, 5-11, 5-11
Li Jie / Elena Timina - Li Xiaoxia / Ding Ning: 9-11, 6-11, 4-11

NTTB/RL