Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 06-11-2011

Irritant mannetje

IJSSELSTEIN Een man gedroeg zich in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 november zo irritant, dat agenten zich genoodzaakt zagen hem aan te houden.

Rond 04.15 uur bevonden agenten zich op de kruising Voorstraat-Weidstraat. Zij hoorden dat een man kennelijk zonder enige aanleiding een gemeentelijk Toezichthouder uitschold. De agenten verzochten hem weg te gaan, maar de man bleef de toezichthouder lastig vallen. Hij bleef zich verbaal agressief gedragen en schold de toezichthouder in het Nederlands en Arabisch uit. De agenten vonden dat de maat zonder meer vol was en hielden de man, 38 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bromfietser gewond

NIEUWEGEIN Een bromfietser raakte op zaterdagavond 5 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 21.30 uur reed een 47-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Batauweg. Ter hoogte van de Walnootgaarde sloeg hij af, maar zag daarbij een 18-jarige bromfietser uit Nieuwegein over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De jongeman werd met onbekend letsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Hij mocht het ziekenhuis na onderzoek verlaten.

Straatroof

NIEUWEGEIN Een vrouw werd op vrijdagavond 4 november van haar gouden ketting beroofd.

Rond 18.45 uur stapte een 42-jarige vrouw uit Nieuwegein op de Braamgaarde aan de passagierszijde in een auto en deed het portier dicht. Vrijwel direct werd het portier door een jongeman opengetrokken en werd haar gouden ketting van haar hals gerukt. De verdachte rende met zijn buit weg. Het slachtoffer sprong uit de auto en ging te voet achter de verdachte aan. Op de hoek met de Mispelgaarde zag zij dat een andere jongeman samen met de verdachte wegrende. Daarop besloot zij de achtervolging te staken en belde 1-1-2.

Aan de hand van het signalement van de twee mannen stelden agenten een onderzoek in de omgeving in en startte de politiemeldkamer een Burgernetactie. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen.

De eerste verdachte is een lichtgetinte jongeman van 18-25 jaar, 1.75 meter, mager postuur, zwarte jas, sweater met witte capuchon. De tweede verdachte droeg een lichtkleurige jas met capuchon.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.