Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 10.45 uur

Utrecht, 06-11-2011

Snelheidscontrole

MAARSSEN Meer dan tweehonderd automobilisten reden op vrijdag 4 november te hard op de Zuilense Ring.

Van 10.15 uur tot 13.00 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Zuilense Ring. In die tijd werd de snelheid van 3589 voertuigen vastgelegd, 221 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 100 km/u. De topper reed 143 km/u. De overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Kop-staart

HARMELEN Bij een kop-staartaanrijding raakten op zaterdagmiddag 5 november twee personen gewond.

Rond 17.50 uur reed een 23-jarige automobilist uit Utrecht over de Rijksweg A12. Zij zag te laat dat het verkeer voor haar door filevorming zachter reed. Zij botste op haar voorligger, die op zijn beurt op de auto voor hem werd gedrukt. Deze auto werd bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Oud-Beijerland. De twee inzittenden (gegevens nog niet bekend) van de middelste auto werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bijna achttienhonderd euro

MAARSSEN Agenten hielden op zaterdagmiddag 5 november een jongeman aan omdat hij nog een hoog bedrag aan boetes open had staan.

Rond 17.00 uur gingen agenten naar een bedrijf aan de Hoopkade. Zij hadden de informatie dat zich daar een 21-jarige jongeman uit Breukelen bevond, die nog twaalf boetes voor in totaal bijna achttienhonderd euro open had staan. Hij bleek daar inderdaad te zijn en werd aangehouden. Zij brachten hem over naar het politiebureau. In de loop van de avond bracht een bekende van hem het verschuldigde bedrag naar het politiebureau, waarna hij het politiebureau mocht verlaten.

Automobiliste rijdt fietspad op

MAARSSEN Een automobiliste reed voor de ogen van agenten een fietspad op. Zij bleek een stevige slok te veel op te hebben.

Rond 03.05 uur zagen agenten een automobiliste op de Bolensteinsestraat wegrijden. Zij reed daarbij echter linksaf een fietspad op, bemerkte haar fout kennelijk, reed achteruit en botste tegen een paal, die aan de linkerzijde van het fietspad stond. Vervolgens reed zij weer vooruit en botste tegen een betonnen paal aan de rechterzijde van het fietspad. Deze paal brak daardoor. De automobiliste, een 24-jarige vrouw uit Hilversum, stapte uit.

De agenten spraken de Hilversumse aan. Uit de blaastest bleek dat zij beduidend te veel had gedronken en zij hielden haar aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 605 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij moest haar rijbewijs inleveren. Tevens zal zij de schade aan de beide palen moeten betalen.

Succes Burgernet: vermist meisje terug

WOERDEN Dankzij een Burgernetdeelnemer kon een zesjarige meisje op zaterdagmiddag 5 november met haar ouders worden herenigd.

Rond 15.30 uur kreeg de politie de melding dat een zesjarig meisje uit Woerden sinds 11.30 uur zoek was. Meerdere politie-eenheden werden ingezet en de politiemeldkamer startte een Burgernetactie. Agenten gingen met een foto de wijk in en andere agenten belden alle klasgenootjes van het meisje. Tevens werd de komst van een politiehelikopter verzocht. Een vader liep met zijn kinderen in het centrum van Woerden, toen hij de Burgernetmelding op zijn gsm kreeg. Toen zij later thuiskwamen, zagen de kinderen het meisje op straat. Zij zijn vervolgens met haar naar haar verontruste ouders gegaan. Zij was rond 16.30 uur weer thuis. Zij bleek bij een vriendje van school (niet een klasgenootje) te hebben gespeeld. De komst van de politiehelikopter bleek dus niet meer nodig.

Fransen met drugs

ABCOUDE Agenten hielden op zaterdagavond 5 november vier Fransen aan omdat zij drugs en wapens in hun auto hadden.

Rond 20.10 uur controleerden een auto met een Frans kenteken en met vier inzittenden op de Rijksweg A2 ter hoogte van Abcoude. Bij de controle roken de agenten een wietlucht en vervolgens troffen zij elf zakjes met weet aan, waarvan enkele de gebruikershoeveelheid (5 gram) overschreden. Tevens zagen de agenten een busje traangas of pepperspray en een (niet werkend) stroomstootwapen in de auto liggen. Daarop werd alles in beslag genomen en werd het viertal, mannen van 21, 24, 26 en 28 uit Annoeullin (F), aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.