Politie Groningen

Zondag 6 november 2011

Provincie Groningen, 06-11-2011

Scooter botst tegen auto

MEEDEN Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Hereweg in Meeden is zaterdagavond een inwoonster van Veendam (leeftijd onbekend) gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak botste de vrouw met haar scooter achterop een stilstaande auto. De vrouw werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De beschadigde scooter werd bij buurtbewoners gestald. De politie maakt een analyse van het verkeersongeval.

Man aangehouden na aanrijding

WINSCHOTEN De politie heeft zaterdagnacht een 19-jarige inwoner van Winschoten aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht opzettelijk een 28-jarige plaatsgenoot te hebben aangereden op de Hazelaarstraat in Winschoten. Getuigen verklaarden dat de knaap met hoge snelheid door de straat reed. Toen de 28-jarige buurtbewoner de bestuurder wilde aanspreken en hem een stopteken gaf, werd hij aangereden. De 19-jarige Winschotenaar ging er vervolgens vandoor. Via het kenteken kwamen agenten al snel op het spoor van de eigenaar van de auto. Deze verklaarde de auto te hebben uitgeleend aan een familielid. Even later kon de verdachte worden aangehouden in zijn woning aan de Beukenlaan in Winschoten. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten voor verhoor. Op het politiebureau bleek dat de beginnend bestuurder teveel alcohol gedronken had. Hij had een promillage van 0,75 (335 ug/l) in zijn bloed. Het slachtoffer moest zich onder
doktersbehandeling laten stellen met schaafwonden en pijn aan zijn arm en been. De politie onderzoekt de aanrijding en maakt proces-verbaal op.

Geweldpleger opgepakt

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Gelkingestraat en 46-jarige Groninger aangehouden. Surveillerende agenten hoorden plotseling een harde knal en zagen dat de Stadjer met een kettingslot tegen de deur van een horecagelegenheid sloeg. Hierdoor brak het glas in de deur. Toen de man de agenten in de gaten kreeg haalde hij met het kettingslot naar hen uit. De verdachte werd geboeid en aangehouden. Door de klap met het slot tegen de deur raakte een medewerker licht gewond. Hij doet aangifte. De verdachte is ingesloten aan het bureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Verboden toegang

BAD NIEUWESCHANS De politie heeft zaterdagnacht vier jongeren (15 t/m 18 jaar) uit Bad Nieuweschans en Winschoten aangehouden. De knapen bevonden zich op het terrein van een oude fabriek aan de Mettingstraat in Bad Nieuweschans. Een getuige had glasgerinkel gehoord. De vier verdachten moesten mee naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring mochten zij weer gaan. De vier kregen een bekeuring mee.

Aanhouding na bedreiging agent

WINSCHOTEN De politie heeft zaterdagnacht een 38-jarige inwoner van de gemeente Bellingwedde aangehouden. De man gedroeg zich vervelend op het marktplein in Winschoten. Hij werd hierop aangesproken door surveillerende agenten. De man koos ervoor te vertrekken maar kwam even later toch weer terug om te vechten met de agenten. Hierbij schreeuwde hij dreigende opmerkingen naar de agenten. De man werd in de boeien geslagen en moest mee naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurders onder invloed

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht op diverse plaatsen in de provincie Groningen personen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt. Een overzicht van de incidenten:

Haren De politie heeft zaterdagavond op de Rijksstraatweg in Haren een 66-jarige automobilist uit Duitsland aangehouden voor het rijden onder invloed. De Duitser liep tegen de lamp toen getuigen hem zonder verlichting slingerend over de weg zagen rijden. Gewaarschuwde agenten zagen dat de man stond te wankelen en naar alcohol rook. Op het politiebureau bleek dat de verdachte 1,6 promille alcohol (700 ug/l) in zijn bloed had. Na verhoor kon de man het bureau verlaten. Hij koos ervoor zijn roes uit te slapen in een nabij gelegen hotel.

Groningen Een 47-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de Stadjer tegen het verkeer in rijden op de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. Uit een alcoholtest bleek dat de man teveel gedronken had. In zijn bloed zat
1,6 promille alcohol (700 ug/l). Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Winschoten Een 41-jarige automobilist uit Oude Pekela had zaterdagnacht ook te diep in het glaasje gekeken. Hij werd door agenten gecontroleerd op de Wilhelminasingel in Winschoten. De Pekelder bleek bijna 1,5 promille alcohol (645 ug/l) in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Winschoten De politie heeft zaterdagnacht op het Burgemeester Schonfeldplein in Winschoten een 36-jarige inwoner van Wedde aangehouden. Agenten controleerden de bestuurder en uit een blaastest bleek dat de man vermoedelijk teveel alcohol gedronken had. Aan het politiebureau bleek hij 1,35 promille alcohol (1,35 ug/l) in zijn bloed te hebben. Ook deze alcomobilist raakte zijn rijbewijs kwijt.