Politie Brabant Zuid-Oost

Lekkage leidt naar hennepkwekerij in appartement

Eindhoven Gestel, 06-11-2011 o Wateroverlast in een appartement van de onderburen zorgde ervoor dat de politie zaterdagmiddag een kijkje ging nemen bij een bovengelegen appartement in Eindhoven. De oorzaak bleek een lekkage, afkomstig van een hennepkwekerij.

De politie betrad zaterdagmiddag rond 17.10 uur een appartement aan de Karel de Stoutestraat omdat de onderburen kampten met wateroverlast. Het gehele appartement bleek ingericht voor de kweek van hennepplanten. In een waterreservoir was een lekkage ontstaan. In totaal zijn 416 hennepplanten in beslag genomen. Tevens werden nog drie kweekruimtes aangetroffen waarvan de planten reeds geoogst waren. De hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie onderzoekt wie de eigenaar is van de kwekerij.

Bite-team

Het Bite-team is ingeschakeld. Vanwege de gevaarzetting is de kwekerij geruimd op last van de gemeente (spoedeisende bestuursdwang). De kosten hiervan worden verhaald op de eigenaar van de kwekerij.