Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 06-11-2011

Dure belediging

ZEIST Een jongen die het aan het begin van de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 november nodig vond agenten te beledigen, kreeg een hoge rekening.

Rond 00.55 uur stond een politiebiker op de Tweede Dorpsstraat te praten met een man. Een groep van rond de acht jongeren die langs kwam, wilde zich er mee bemoeien. Een andere politiebiker hield de groep vervolgens op afstand. Daarbij gedroeg één van de jongeren zich recalcitrant en vond het vervolgens nodig de politie in het algemeen en vervolgens de agent in persoon te beledigen. De politiebiker hield de verdachte, een 17-jarige jongen uit Zeist, daarop aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en kreeg een boete van 650 euro.

Mishandeling

ZEIST Agenten hielden aan het begin van de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 november een jongeman aan die een andere jongeman had mishandeld.

Net na middernacht kreeg de politie de melding dat een jongeman buiten een horecagelegenheid aan de Slotlaan was neergeslagen en dat de verdachte er te voet vandoor was gegaan. Ter plaatse spraken agenten met het 20-jarige slachtoffer uit Amersfoort. Hij verklaarde dat hij in de gelegenheid was aangesproken door een jongeman. Hij wist dat die jongeman een relatie had gehad met zijn huidige vriendin. Daar had die jongeman kennelijk problemen mee en hij verzocht het slachtoffer mee naar buiten te komen. Het slachtoffer voelde zich dermate bedreigd, dat hij besloot mee naar buiten te lopen. Daar werd hij door de verdachte met een vuistslag tegen de grond geslagen.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Politiebikers zagen de verdachte, een 22-jarige jongeman uit Driebergen-Rijsenburg, op het Stationslaan lopen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Het slachtoffer werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Hij deed aangifte van mishandeling.

Snorfietser gewond

DE BILT Een snorfietser raakte op vrijdagmiddag 4 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.00 uur stapte een 34-jarige man uit Apeldoorn op de Utrechtseweg in zijn auto. Voor hem stond een bus geparkeerd, die voor hem het zicht op het tegemoetkomende verkeer ontnam. De Apeldoorner reed vanuit parkeerstand weg, maar zag daarbij niet dat hem een 17-jarige jongen uit Soesterberg op een snorfiets tegemoet kwam. De jongen probeerde de auto nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hij botste tegen de voorzijde van de auto, vloog over de motorkap en kwam op de grond terecht. Hij liep onder andere letsel in zijn gezicht op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw gewond

ZEIST Een fietsster botste op vrijdagochtend 4 november tegen een geparkeerde auto en raakte gewond.

Rond 08.30 uur fietste een 38-jarige vrouw uit Zeist over de Hoog Kanje. Zij zag kennelijk een geparkeerde auto over het hoofd, botste er tegenop en kwam ten val. Zij liep letsel aan haar gezicht, knie en hand op en werd per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht.

Dronken automobilist snijdt agenten

UTRECHT/GROENEKAN Een dronken automobilist sneed op zaterdagmiddag 5 november agenten af. Hij werd even later aangehouden.

Rond 17.50 uur zagen agenten een automobilist over het Robert Kochplein rijden. Zij zagen dat hij slingerend reed en gingen achter hem aan. Nog voordat zij hem aan de kant konden zetten, zagen zij dat hij plotseling vanaf de linkerrijstrook helemaal naar rechts schoot de oprit naar de Rijksweg A27 richting Breda nam. Daarbij sneed hij de agenten af. Ook op de oprit had hij niet genoeg aan de rijbaan en reed meerdere malen over de doorgetrokken streep. Op de A27 lukte het de agenten uiteindelijk de automobilist te passeren. Zij gaven hem een stopteken, dat hij kennelijk niet zag en hij probeerde hen in te halen. Daarop deden de agenten hun zwaailicht en sirene aan, waarna de verdachte stopte. De automobilist, een 49-jarige man uit Andelst, bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 990 ug/l, 4,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Echtpaar mishandeld, verdachte gewond

BILTHOVEN Meerdere jongeren gooiden aan het begin van de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 november klikos om. Twee buurtbewoners werden door hen mishandeld.

Rond 00.40 uur hoorde een 62-jarige bewoner van een woning aan de Rembrandtlaan zijn hond aanslaan. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat een jongen tegen zijn woning stond te plassen. De bewoner sprak de jongen op zijn gedrag aan, maar kreeg vrijwel direct een vuistslag in zijn gezicht. Vervolgens werd hij ook nog door een andere jongen geslagen, kwam ten val en werd meerdere malen geschopt. Hij riep zijn 62-jarige vrouw om 1-1-2 te bellen. Terwijl zij 1-1-2 belde, liep zij naar buiten, waar zij ook tegen de grond werd geslagen.

De verdachten, een groep van ongeveer vijf jongens en twee meisjes, ging er vervolgens vandoor. De 62-jarige man wist de eerste verdachte nog een vuistslag in het gezicht te geven. Die was kennelijk goed raak, want later troffen agenten een plas bloed op de grond aan. De verdachten gingen ervandoor via het Heidepark. Volgens het 62-jarige slachtoffer waren de jongeren allemaal onder invloed, sommigen zo erg dat zij amper op hun benen konden staan.

De groep bleek niet alleen de slachtoffers te hebben mishandeld, maar had in de omgeving meerdere klikos omgegooid. De man liep letsel in zijn gezicht, been en rug op. De vrouw hield een pijnlijke mond aan de vuistslag over. Indien nodig zouden zij zich onder doktersbehandeling stellen.

Aan getuigen en aan mensen die menen te weten wie de verdachten zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Eén van de verdachten, een blonde jongen van 18-20 jaar, ± 1.75 meter, tenger postuur, moet letsel in zijn gezicht hebben opgelopen!