Ingezonden persbericht


PERSSTATEMENT

KRUIDVAT EN PRIJSMEPPER VERWIJDEREN KINDER JOY EI UIT WINKELS

Consumenten met notenallergie kunnen allergische reactie krijgen van Kinder Joy ei

Kruidvat en Prijsmepper hebben de Kinder Joy chocolade eieren uit de winkels verwijderd. Bij de eieren, waarvan de inhoud met een lepeltje wordt uitgelepeld, is geconstateerd dat zich hazelnoot in het product bevindt. Dit ingrediënt staat niet vermeld op het etiket. Het betreft eieren met de streepjescode 80310891. Alleen voor mensen met een notenallergie kan consumptie van het ei een allergische reactie opleveren. Overige consumenten lopen geen enkel risico. Het Kinder Joy ei is alleen in de winkels van Kruidvat en Prijsmepper voor 0,99 eurocent verkocht.

Kruidvat en Prijsmepper stellen hoge eisen aan de kwaliteit en veiligheid van hun producten. Daarom is onmiddellijk - nadat duidelijk werd dat er niet vermeldt wordt op het etiket dat het product hazelnoot bevat - besloten het product uit de winkels te verwijderen.

Klanten die het product hebben gekocht, kunnen dit uiteraard terug brengen naar de winkels van Kruidvat of Prijsmepper. Bij inlevering wordt het aankoopbedrag uiteraard volledig vergoed. Voor nadere inlichtingen kunnen klanten op maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren contact opnemen met de servicelijn telefoonnummer 0900 -57843828.

Kruidvat en Prijsmepper bieden hun verontschuldigingen aan voor dit ongemak.

--- EINDE BERICHT ---




Ingezonden persbericht