Politie Drenthe

Zondag 6 november 2011

Provincie Drenthe, 06-11-2011

Scootmobiel te water

NOORDSCHESCHUT Een 64-jarige man uit Hoogeveen is zaterdagmiddag met zijn scootmobiel in het water van het kanaal langs het Noord bij Noordscheschut gereden. De man reed over het smalle fietspad langs het kanaal toen plotseling zijn scootmobiel op onverklaarbare wijze sneller begon te rijden. De man verloor de controle over het voertuig en reed via de berm het kanaal in. Door zijn zoon, die bij hem fietste, en omstanders is hij uit het water gehaald. Met
onderkoelingsverschijnselen is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Na een paar uur opwarmen mocht hij weer naar huis.

Gebiedsverbod overtreden

COEVORDEN De politie in Coevorden maakt proces-verbaal op tegen een 19-jarige man uit deze plaats. De man vertoonde zich in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum terwijl hem door de burgemeester een centrumverbod is opgelegd. De man wordt ook voorgedragen voor een verlenging van het centrumverbod.

Zoektocht na vondst fiets

HOOGEVEEN Politie en brandweer hebben zaterdagavond enige uren gezocht naar een mogelijk in het water terecht gekomen persoon. Een voorbijganger zag tegen 19.20 uur, ter hoogte van de Mr Cramerweg, een fiets half in het water van de Hoogeveense Vaart hangen waarvan het achterlicht nog brandde. Om duidelijkheid te krijgen of er iemand in het water lag is met o.a. een duikploeg het kanaal over een behoorlijke lengte afgezocht. Dit leverde niets op waarna de zoekactie is gestaakt.

Boete voor lopen op spoorrails

COEVORDEN Een 18-jarige jongen uit Coevorden kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een boete van 100,- voor het lopen over het spoor. De man werd door een beveiliger van ProRail aangetroffen op het spoor langs de Parallelweg in Coevorden.

Huiselijk geweld

EMMEN De politie hield zaterdagavond een 25-jarige inwoner van Emmen aan op verdenking van het mishandelen van zijn partner en het vernielen van een deel van het huisraad. De vrouw deed aangifte. De man is ingesloten. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Alcohol in het verkeer

BORGER Op de N34 ter hoogte van Borger dwongen twee medeweggebruikers zaterdagavond een slingerende automobiliste tot stoppen. De 20-jarige automobiliste uit Borger had behoorlijk gedronken (955 ugl). De politie vorderde het rijbewijs van deze beginnende bestuurster in en maakt proces-verbaal op.

EMMEN Ook maakt de politie proces-verbaal op tegen een 58-jarige vrouw uit Emmen. Zij reed in de nacht van zaterdag op zondag in haar auto over de Boermarkeweg in Emmen terwijl ze gedronken had (430 ugl).

EMMEN Op de Oude Markeweg in Emmen hield de politie zaterdagmorgen een 25-jarige man uit die plaats aan. De man reed daar op een bromfiets. Hij droeg geen helm, had een geopend flesje bier in zijn hand, heeft geen rijbewijs, kon geen identiteitsbewijs tonen, de brommer was niet verzekerd en de man, een beginnend bestuurder, had gedronken (175 ugl). Een waslijst van zaken waarvoor de politie proces-verbaal opmaakt. Ook een passagier van de man kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Werk politie gehinderd

HOLLANDSCHEVELD Op het Rechtuit in Hollandscheveld hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige man uit die plaats aan. Dit met enige moeite en gepaard gaande met erg opgefokt gedrag en geschreeuw van de verdachte. De man zat achter in een door zijn vrouw bestuurde auto. Toen agenten deze auto voor een routinecontrole lieten stoppen begon de man zich te bemoeien met het gesprek tussen zijn vrouw en de agenten. De man had gedronken was erg opgefokt en agressief en kwam al scheldend uit de auto. Als hij dan in de richting van het gezicht van een vrouwelijke agent slaat is de maat vol en wordt hij aangehouden. Daartegen verzette hij zich en ten overstaan van zijn familie, die zijn gedrag duidelijk afkeurde, is hij geboeid afgevoerd naar het politiebureau en daar ingesloten. De bedreigde agente deed aangifte. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging, het belemmeren van het werk van de politie en het zich verzetten tegen zijn aanhouding.

Mishandeling

MEPPEL Op het Kerkplein in Meppel hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige inwoner van Nijeveen aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 16-jarige jongen uit Veeningen. Dit gebeurde tijdens een ruzie op het Prinsenplein. De mishandelde jongen deed aangifte. De verdachte is ingesloten en wordt zondag gehoord.

Portier bedreigd

ASSEN Op de Brinkstraat in Assen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit die plaats aan. De man bedreigde een portier van een horecagelegenheid aan deze straat met de dood. De man, die gedronken had, was kort daarvoor de toegang geweigerd. De portier deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Winkeldievegge

ERICA Medewerkers van een winkel aan de Havenstraat in Erica hielden zaterdagmorgen een 68-jarige vrouw uit Nieuw Dordrecht aan die een fles Berenburg had meegenomen zonder deze af te rekenen. De vrouw heeft, zoals uit beelden van de bewakingscameras in de winkel bleek, vorige week ook al een fles jenever meegenomen zonder te betalen. De vrouw is overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakt.

Agenten beledigd

ASSEN Op de Brinkstraat in Assen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit die plaats aan. De man beledigde agenten door ze voor kankerlijer, vieze homo en mislukkers uit te schelden. Ook bedreigde hij een agent. Dit alles gebeurde toen een agent op straat wilde bemiddelen in een onenigheid tussen de verdachte en zijn vriendin. De verdachte is ingesloten en de beledigde en bedreigde agenten deden aangifte.