Hoefnet

menindoor

Nieuws

Nijkerk: Fantastische sfeer en sport tijdens jubilerend menindoor

06-11-2011

Op 3, 4 en 5 november vond de 15e editie plaats van de immer populaire menindoor Nijkerk. Wat begon als een `gewone' indoor is in de loop der jaren uitgegroeid tot een menspektakel dat zijn weerga niet kent.

Tijdens de finaleavond op zaterdagavond barstte Manege Luxool bijna uit haar voegen door de ca. 3000 aanwezige enthousiaste menliefhebbers. Nederland mag dan helaas geen Wereldbekerwedstrijd vierspannen hebben, wij hebben wel `Nijkerk' en het enthousiasme van de menners en het publiek is er zeker niet minder om.
Na de kwalificatiewedstrijden op donderdag, vrijdag en zaterdag mochten de beste combinaties door naar de finale op zaterdagavond. Parcoursbouwers Jeroen Houterman en Rinie van de Burgt hadden een uitgebalanceerd parcours neergezet waarin alle rubrieken goed uit de verf kwamen. De organisatie met onder andere de bevlogen Jaap en Ewoud Boom aan het roer, had kosten noch moeite gespaard de deelnemers afwisselende hindernissen te bieden. Zo was er een stevige brug, een vaste marathonhindernis mét dak, reuze oranje kegels en zelfs een waterpartij met pilaren die door een ingenieuze constructie aan het dak waren vastgemaakt en boven het water zweefden.

Enkelspannen en tandems

De onlangs vader geworden Arjo van Kekem sleepte met zijn vaste troef Domero de overwinning bij de enkelspan pony's in de wacht. Hij bleef de lokale favoriet Marcel van de Kamp uit Nijkerk met Kate twee seconden voor. Mart Koerhuis mocht tijdens de traditionele ereronde op de podiumaanhanger plaatsnemen op de derde trede.
Lieuwe van der Wal uit het Friese Noardburgum bleef met zijn Udo Jan Bijeman met Samor voor in de spannende finale waarin het dak er af ging. Brian Bing werd derde met zijn paard Bandito. Nijkerkenaar Ian van Dasselaar reed met zijn tandem een fenomenale finaleronde waarin hij alles uit de kast haalde. Sjoerd Lenssen en Dianne Legemaat konden hier niet aan tippen en eindigden op de respectievelijke tweede en derde plaats.

Twee-en vierspan paarden

Theo Höfkes uit Winterswijk reed een razendsnelle finalerit maar moest de ritten van zijn concurrenten afwachten om te weten of dit voldoende was voor de eindoverwinning. Zowel Cees Meel-Rosenboom als Renate Hofkes slaagden er niet in om Theo's tijd te verslaan zodat Theo de hoogste podiumtrede mocht beklimmen.
Wereldbekerdeelnemer Theo Timmerman heeft over twee weken zijn eerste Wereldbekerwedstrijd in Stuttgart en benutte de wedstrijd in Nijkerk om zijn nieuwe rechterachterpaard Twister uit te proberen. En dit lukte zondermeer. Timmerman reed zijn vierspan strak en snel door het parcours en liet zijn concurrenten Hans Heus en Huib Pater ruim 20 seconden achter zich.

Twee-en vierspan pony's

Het publiek ging op de banken bij de tweespan pony's, die maar liefst negen deelnemers telde. Favoriet Ewoud Boom mocht als laatste van start en het bleef tot de finish spannend of hij ondanks een afgeworpen balletje de score van dorpsgenoot Cor van den Brink zou weten te verslaan. Boom zette met zijn vaste marathonpony's Romeo en Ferdy alles op alles en sleepte met twee seconden voorsprong de eerste plaats in de wacht. Geert van Dijk eindigde op de derde plaats. De vierspan pony's vormen traditioneel het slotstuk van de avond en het publiek bleef ook hier de deelnemers flink aanmoedigen. Het was Wout Jan van Veluw die er na een razendsnel gereden rit met de overwinning vandoor ging. Gerco van Tuijl kwam drie seconden te kort en werd tweede, voor Wout van Veluw. Favoriet Aart van de Kamp jr. tikte er twee balletjes af en moest dit keer genoegen nemen met de zesde plaats.

Foto's volgen!
De eerste videobeelden staan al in het videokanaal!

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Theo Timmerman was in de kwlaificatierondes al sterk Theo Timmerman was in de kwlaificatierondes al sterk (foto: LEUK op de FOTO)