Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt mannen aan na openlijke geweldpleging

Veldhoven, 06-11-2011 o Voor een horecagelegenheid in Veldhoven is zondagochtend een vechtpartij ontstaan. Een Veldhovenaar en een Eindhovenaar zijn hierbij door meerdere personen geslagen en geschopt. De politie heeft twee Eindhovenaren aangehouden.

Openlijke geweldpleging

Op de Heuvel in Veldhoven is zondagochtend kort na middernacht een vechtpartij ontstaan tussen diverse personen. Een 18-jarige Veldhovenaar werd hierbij tegen een muur geduwd, waardoor hij viel. Toen het slachtoffer overeind kwam, werd hij vervolgens weer tegen de grond gegooid en door diverse personen geschopt. Het slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis gegaan. Hij liep diverse schaafwonden op en heeft last van zijn onderrug. Ook een 16-jarige Eindhovense vriend van het slachtoffer uit Veldhoven is door enkele personen tegen zijn hoofd geslagen en geschopt. Hij is eveneens naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek.

Aanhoudingen

De gewaarschuwde politie heeft vervolgens in een horecagelegenheid aan de Heuvel rond 00.35 uur twee Eindhovenaren van 30 en 20 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging en zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Een 21-jarige Eindhovenaar bemoeide zich met de aanhoudingen in de horecagelegenheid. Hierop is hij ook aangehouden. Evenals een 43-jarige Eindhovenaar die op straat de agenten uitschold. Deze beide verdachten zijn na verhoor op het op het politiebureau vrijgelaten. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.