Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 6 november

Noord-Holland Noord, 06-11-2011 o 14.00 uur

Diefstal bestelbus: verdachte aangehouden
Schagen, vrijdag 4 november
Op vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur werd op de Gedempte Gracht in Schagen een Ford Transitbus gestolen.
De bestuurder van de bus moest goederen afleveren. Hij stapte uit om een pakket weg te brengen, maar liet de motor draaien. Toen hij nog geen twee minuten later terugkwam, was de bus gestolen. Politiemensen, die naar de bus op zoek waren, zagen deze rijden op de N245 in Alkmaar ter hoogte van de Laan van Tata. De bestuurder kon daar worden aangehouden. Het ging om een 40-jarige Haarlemmer. Bij controle bleek de man een zakje harddrugs bij zich te hebben. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Vuurwerk
Warmenhuizen, vrijdag 4 november
Op vrijdagavond omstreeks 19.00 uur moest de brandweer uitrukken voor een melding van brand op een terrein aan de Kabelstraat in Warmenhuizen. Ter plaatse bleek er vuur te zijn bij een muur van een te koop staand pand. Onderzoek wees uit dat het om twee vuurwerkbommen ging die tegen de muur tot ontploffing waren gebracht. De brandweer bluste het vuur. De schade aan het pand bleef beperkt. Ter plaatse werden geen verdachten meer aangetroffen.

Diefstal motorfiets
Zwaagdijk-West, zaterdag 5 november
Op zaterdagmorgen werd tussen 00.00 en 04.45 uur een motorfiets ontvreemd vanaf de Zwaagdijk in Zwaagdijk-West. De motor stond buiten op een aanhangwagen. De motor was hierop vastgezet met een slot. De dief heeft het slot geforceerd en de motor weggenomen. Het ging om een rode Honda HF250 met kenteken MV-HX-58.

Woninginbraak
Blokker, vrijdag 4 november
Op vrijdag werd tussen 13.30 en 19.10 uur ingebroken in een woning aan de Houtduif in Blokker. Uit de woning werd een notebook ontvreemd. De daders kwamen binnen door een keukenraam aan de achterzijde van het pand te vernielen.

Heler aangehouden
Heerhugowaard, vrijdag 4 november
Op vrijdagavond hield de politie twee 14-jarige jongens uit Heerhugowaard aan wegens diefstal of heling van een fiets en snorfietsen.
Omstreeks 20.30 uur zag een politieman in de bosjes tussen De IJssel en De Dommel in Heerhugowaard twee snorfietsen staan. Bij controle bleek in ieder geval een van de voertuigen gestolen te zijn. Even later kwam een van de verdachten aangefietst. Hij pakte de gestolen bromfiets en wilde hiermee wegrijden. De jongen werd aangehouden. Korte tijd later kwam ook de tweede verdachte ter plaatse. Hij claimde dat de fiets van de eerste verdachte zijn eigendom was. Aangezien deze fiets sporen van diefstal vertoonde, werd ook deze jongen aangehouden. Beide verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De fiets en de snorfietsen zijn in beslag genomen. Onderzoek wees uit dat de fiets i juli 2010 was gestolen. De snorfietsen waren gestolen in oktober 2011.

Inbrekers aangehouden
Schagen, vrijdag 4 november

Op vrijdagmiddag hield de politie een 23-jarige man uit Den Helder en een 25-jarige Amsterdammer aan omdat zij probeerden in te breken in een pand aan de Alie Postmastraat in Schagen.
Omstreeks 13.40 uur kreeg de politie melding van een getuige dat er twee verdachte personen in de achtertuin van een woning aan de Alie Postmastraat stonden. Toen de politie onderweg was naar het adres, zagen zij twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden. Bij het zien van de politie vluchten beide verdachten. De politie sloot de wijk af en een politiehelikopter, die toevallig in de omgeving vloog, werd ingezet bij de zoektocht.
Beide verdachten konden in de directe omgeving worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat er aan de achterzijde van de woning braaksporen waren. De verdachten waren echter niet binnen geweest.

De mannen zij voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling
Egmond aan Zee, zaterdag 5 november

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.05 uur kreeg de politie een melding dat een 32-jarige man uit Castricum gewond was geraakt in een café aan het Pompplein in Egmond aan Zee. De man was in het café neergeslagen. Als gevolg hiervan zakte hij in elkaar en bleef steeds wegvallen. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling.

Mishandeling
Grootboek, vrijdag 4 november
Op vrijdagmiddag deed een 28-jarige man uit Enkhuizen aangifte van het feit dat hij opzettelijk was aangereden met een personenauto op de Industrieweg in Grootboek.
Omstreeks 13.00 uur kwam het slachtoffer, volgens eigen zeggen, uit een bouwmarkt aan de Industrieweg. Buiten trof hij een bekende, waar hij vroeger bevriend mee was geweest, maar nu ruzie mee had. Na een korte woordenwisseling liep het slachtoffer weg. Kort daarop hoorde hij een personenauto aan komen rijden. De verdachte reed volgens het slachtoffer opzettelijk tegen hem aan om er daarna vandoor te gaan. Het slachtoffer liep verwondingen aan een arm en een been op en moest zich voor behandeling van zijn verwondingen onder doktersbehandeling stellen.

De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte.

Onwel door GHB

Schagen, vrijdag 4 november

Op vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft ambulancepersoneel een 22-jarige man uit Lutjewinkel afgevoerd naar het ziekenhuis wegens GHB-gebruik.

Een getuige zat in een busje op de Scholeksterlaan in Schagen toen hij achter zijn bus een klap hoorde. Toen hij ging kijken, zag hij het slachtoffer achter zijn auto liggen. De man was juist uit een busje komen rollen en probeerde kruipend naar zijn eigen auto te komen. Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en zweette hevig. In de auto van de man lag een frisdrankflesje met daarin GHB.

Openbare dronkenschap
Den Helder, vrijdag 4 november

Op vrijdagavond hield de politie een 52-jarige man uit Anna Paulowna aan op verdenking van openbare dronkenschap. De man zat omstreeks 18.50 uur in een restaurant aan het Bernhardplein in Den Helder te slapen. De politie moest eraan te pas komen om hem wakker te maken en weg te sturen. Aanvankelijk werkte de man mee, maar nadat de politie hem op de trein naar huis wilde zetten, begon hij tegen te werken. De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier sloot de politie hem ter ontnuchtering in. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stuivende lading

Den Helder, vrijdag 4 november

Op vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur zag de politie een vrachtwagen rijden op de Rijksweg in Den Helder. Het betrof een vrachtwagen met een open laadbak die werd gebruikt voor het vervoer van sloopafval. Omdat het puin in de bak niet was afgedekt met een zeil, waaide er gruis en stof uit de bak. De 48-jarige bestuurder uit Wieringerwaard kreeg een bekeuring.

Aanrijding met letsel

Alkmaar, vrijdag 4 november

Op vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur raakte een 45-jarige man uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Vondelstraat in zijn woonplaats. De man reed op een snorfiets over de Vondelstraat. Vanaf de Colijnstraat kwam een 23-jarige Alkmaarder in een personenauto. Hij wilde linksaf de Vondelstraat oprijden en zag daarbij het slachtoffer over het hoofd. Toen hij de kruising opreed ontstond er een aanrijding waarbij het slachtoffer mogelijk een botbreuk opliep. Hij werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Aanrijding met letsel

Bovenkarspel, vrijdag 4 november

Op vrijdagavond omstreeks 23.10 uur fietste een 60-jarige vrouw uit Bovenkarspel met haar echtgenoot over de Florasingel in Bovenkarspel. Bij een kruising wilde haar man afslaan, terwijl de vrouw door wilde fietsen. Hierbij kwamen de sturen van de fietsen in elkaar en viel de vrouw. Zij brak daarbij een bovenarm. De vrouw werd voor behandeling overgebracht aar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Snelheidscontrole

Opmeer, vrijdag 4 november

Op vrijdagmiddag hield de politie tussen 13.50 en 17.00 uur een snelheidscontrole op de A.C. de Graafweg in Opmeer. Van de 2633 passanten reden er 26 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 105 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Snelheidscontrole

Stompetoren, vrijdag 4 november

Op vrijdagmiddag hield de politie tussen 13.40 en 16.45 uur een snelheidscontrole op de Noordervaart in Stompetoren. Van de 1795 passanten reden er 289 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 96 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Billenknijper aangehouden

Julianadorp, zaterdag 5 november

Op zaterdagmorgen hield de politie een 28-jarige man uit Westerland aan. De politie kreeg omstreeks 02.45 uur melding dat de man vrouwen zou hebben lastig gevallen in een café aan de Langevliet in Julianadorp. De man, die twee vrouwen in hun billen had geknepen, was door horecaportiers meegenomen en aan de politie overgedragen.

De man krijgt in ieder geval een bekeuring wegens openbare dronkenschap. Hij wordt ook bekeurd voor zijn onzedelijke gedrag als de slachtoffers aangifte hebben gedaan.

Politie zoekt getuigen aanrijding

Hoorn, maandag 24 oktober

De politie zoekt getuigen van een verkeersongeval waarbij een 15-jarige jongen uit Hoorn gewond raakte. De aanrijding vond plaats op de J.D.Pollstraat in Hoorn.

Het slachtoffer reed omstreeks 09.00 uur op de fiets vanaf de Emmastraat in de richting Wilhelminalaan. Bij de kruising met de J.D.Pollstraat had hij groen licht en reed de kruising op. Over de J.D.Pollstraat kwam een zwarte Volkswagen Polo met geblindeerde ramen aangereden. De fietser zag dat de auto niet voor het rode licht ging stoppen, maar hij kon niet meer op tijd wegkomen. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser een hersenschudding en verschillende kneuzingen opliep. Zijn fiets raakte totaal vernield.

De bestuurder van de zwarte personenauto reed na de aanrijding door. Een getuige verklaarde dat de auto niet was voorzien van een kentekenplaat.

De politie zoekt getuigen van de aanrijding of personen die de auto, die aan de voorzijde beschadigd moet zijn, herkennen. De politie in Hoorn is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcoholcontrole

Heerhugowaard, zaterdag 5 november

Op zaterdagmorgen hield de politie een alcoholcontrole op de Westtangent in Heerhugowaard. Tussen 00.00 en 03.30 uur moesten 198 bestuurders een ademtest afleggen. Slechts twee bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. Zij bliezen 235 en 240 ug/l, juist een slok meer dan de toegestane 220 ug/l. De verdachten kregen een bekeuring. Een van hen bleek bovendien nog een boete open te hebben staan van 1430 euro. De man werd overgebracht naar het politiebureau om het bedrag te voldoen.

Tijdens de controle ging een motorrijder er vandoor. Hij kon echter achterhaald worden. De man bleek alleen een rijbewijs voor een landbouwtractor te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

Heerhugowaard, zondag 6 november

Tussen zaterdagavond 20.00 uur en zondagmorgen 04.00 uur hield de politie een alcoholcontrole op de Zuidtangent in Heerhugowaard. 148 bestuurders moesten een ademtest afleggen. De hoogst geblazen waarde was 420 ug/l, bijna twee maal het toegestane maximum van 220 ug/l. De bestuurders kregen een bekeuring.

Drie verdachten aangehouden wegens vernieling

Den Helder, zondag 6 november

Op zondagmorgen hield de politie drie mannen aan wegens vernieling van autos op de Polderweg in Den Helder. Een vierde verdachte wist te ontkomen.

Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie melding dat vier mannen autos zouden vernielen op de Polderweg. Ter plaatse bleken de vier verdachten over drie autos te hebben gelopen. Hierdoor was schade aan de autos ontstaan. Bij de aanhouding van de verdachten wist er een te ontkomen Tegen een andere moest pepperspray worden ingezet omdat hij zich tegen zijn aanhouding verzette.

De verdachten zijn mannen uit Den Helder van 17 t/m 19 jaar oud. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de vierde verdachte.

Vernieling auto, verdachte aangehouden

Den Helder, zondag 6 november

Op zondagmorgen omstreeks 04.00 uur zag een politieman dat een man de ruitenwissers van een auto aan het vernielen was. Hij volgde de verdachte en kon deze korte tijd later in zijn woning aanhouden. Het ging om een 20-jarige Nieuwedieper.

Woninginbraak

Heerhugowaard, zaterdag 5 november

Op zaterdagavond werd tussen 19.15 en 23.55 uur ingebroken in een woning aan de Staringlaan in Heerhugowaard. De daders kwamen de hoekwoning binnen door het slot in de voordeur te forceren. Het gehele pand werd doorzocht. In ieder geval werden sieraden en geld buit gemaakt.

Woninginbraak

Oudkarspel, zondag 6 november

Tussen zaterdagavond 22.00 uur en zondagmorgen 03.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Waterlelie in Oudkarspel. De daders kwamen de rijtjeswoning binnen door het raam van de achterdeur in te slaan. Uit de woning werden in ieder geval een laptop en een televisie ontvreemd.

Met valse platen tegen paaltje

Obdam, zaterdag 5 november

Op zaterdagavond omstreeks 20.00 uur meldde een getuige dat de bestuurder van een personenauto op de Dorpsstraat in Obdam tegen een paaltje was gereden. De bestuurder was na de aanrijding uitgestapt en weggerend. De politie constateerde dat de auto als gevolg van de aanrijding een lekke band en een defecte stuurinrichting had, waardoor de bestuurder niet weg kon rijden.

Bij controle bleek bovendien dat het kenteken op de auto niet bij de auto hoorde. In de kofferbak van het voertuig lagen nog twee verschillende kentekenplaten. Een van de platen hoorde wel bij de auto, een Ford Fiesta, die in Utrecht gestolen bleek te zijn.

Woninginbraak

Den Helder, zaterdag 5 november

Op zaterdagavond werd tussen 22.15 en 23.15 uur ingebroken in een woning aan de Pr. Willem-Alexandersingel in Den Helder. De daders kwamen binnen door via een platdak het badkamerraam binnen te klimmen. Uit de woning verdween computerapparatuur: een computer, een notebook, een MP4speler en twee spelcomputers.

Woninginbraak

Sint Pancreas, zaterdag 5 november

Op zaterdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de A.C. Destreelaan in Sint Pancras. De daders waren het pand binnengekomen door achterzijde een bovenlicht open te wrikken. De bewoonster van het pand verblijft sinds enkele weken in een verzorgingstehuis.

Onbekend is wat er is weggenomen. De hele woning werd doorzocht.

Hennepkwekerij

Egmond aan den Hoef, zaterdag 5 november

Op zaterdag deed de politie onderzoek in vakantiewoningen bij een woning aan de Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef. In de woningen werd een hennepkwekerij aangetroffen met 724 planten. Ook trof de politie een hoeveelheid gedroogde hennep aan van ongeveer een halve kilo. Bij controle bleek de stroom vanuit een bedrijfsloods te komen. De elektriciteitsmeter is mogelijk gemanipuleerd.

De politie nam de hennep en de bijbehorende apparatuur (lampen, pompen ed) in beslag. Ook werd een Audi personenauto in beslag genomen omdat deze mogelijk is gekocht met de opbrengst van eerdere kweken.

Ter plaatse werden een 43-jarige man en een 39-jarige vrouw aangehouden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Overval op tabakszaak

Den Helder, zaterdag 5 november

Op zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur werd de 50-jarige eigenaar van een tabakszaak aan de Ruyghweg in Den Helder overvallen. De politie is op zoek naar getuigen van de overval. De politie Den Helder is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Omstreeks 14.30 uur kwamen twee mannen de winkel binnen. Beide verdachten hadden hun gezicht bedekt. Een van hen had een (mogelijk) vuurwapen bij zich waarmee hij de winkelier bedreigde. De overvallers eisten geld. Direct nadat zij geld buit hadden gemaakt gingen de mannen er mogelijk op een fiets vandoor in de richting Van Duyn van Maasdamstraat.

Bij de overval raakte niemand gewond.

Vuurwapen

Den Helder, zondag 6 november

Op zondagmorgen hield de politie een 36-jarige man uit Den Helder aan op verdenking van het voorhanden hebben van een vuurwapen.

Omstreeks 06.00 uur kreeg de politie een tip dat de man in een café in het centrum van Den Helder was. Omstanders hadden gezien dat hij een mogelijk vuurwapen bij zich had. Toen de man het café had verlaten wist de politie de man op de Polderweg aan te houden Tijdens de aanhouding bleek het wapen naast hem te liggen. Het ging vermoedelijk om een alarmpistool Technisch onderzoek moet uitwijzen of het wapen geschikt was om mee te schieten.

De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het wapen werd in beslag genomen.

Mishandeling

Alkmaar, zondag 6 november

Op zondagmorgen hield de politie een 38-jarige Heerhugowaarder aan wegens mishandeling in een café aan de Houttil in Alkmaar.

Omstreeks 00.50 uur kreeg de politie melding dat een 33-jarige Heerhugowaarder in een café aan de Houttil zou zijn geslagen. Hierbij waren enkele tanden afgebroken en was zijn neus gebroken. Het slachtoffer werd voor behandeling van zijn wonden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Ter plaatse kon de politie de verdachte aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Volgens getuigen ligt de oorzaak van de mishandeling mogelijk in het feit dat het slachtoffer in het café een vrouw had lastig gevallen.

Mishandeling

De Koog, zondag 11 november

Op zondagmorgen hield de politie op de Nikadel in De Koog een 18-jarige vrouw uit Rijswijk aan in verband met mishandeling van een eveneens 18-jarige vrouw uit Oudeschild.

Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie melding dat het slachtoffer in een café door de verdachte zou zijn geslagen. Er was onenigheid ontstaan op de dansvloer tussen beide vrouwen. De verdachte had hierop het slachtoffer hard in het gezicht gestompt.

De verdachte was inmiddels uit het café vertrokken, maar werd bij de taxistandplaats aangetroffen. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Val van paard

Bergen, zaterdag 5 november

Op zaterdagmorgen omstreeks 09.10 uur raakte een 65-jarige vrouw uit Bergen gewond nadat zij van haar paard af was gevallen. De vrouw reed op het paard in het duingebied ter hoogte van de Duinweg toen het paard op hol sloeg. De vrouw viel daarop van het paard en kwam met haar schouder tegen een boom terecht. Zij liep hierbij vermoedelijk een gebroken schouder en elleboog op. Het slachtoffer werd voor behandeling van haar verwondingen overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Mishandeling

Heerhugowaard, zondag 11 november

Op zondagmorgen deden twee mannen aangifte van mishandeling die zou zijn gepleegd op het terras van een restaurant aan de J. Duikerweg in Heerhugowaard. De slachtoffers, een 21-jarige Heerhugowaarder en een 20-jarige man uit Zuidschermer, waren met twee vriendinnen wat aan het eten toen er twee mannen aankwamen die ook wat te eten hadden besteld. Er ontstond een gesprek waarbij uit de grap de pet van het hoofd van een van de verdachten werd getrokken. Dit was de aanleiding dat de twee slachtoffers door de verdachten werden geslagen en gestompt. Ook kregen zij een kopstoot. Beide verdachte liepen verwondingen aan hun gezicht op, die in het ziekenhuis moesten worden gehecht.

De verdachten gingen er vandoor in een BMW. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachten.

Met drank op onderuit

Heerhugowaard, zondag 6 november

Op zondagmorgen omstreeks 00.10 uur ging een 17-jarige Alkmaarder met zijn snorfiets onderuit op de Broekerweg in Heerhugowaard. De jongen had juist een personenauto ingehaald. Bij het terugsturen ging hij onderuit. Hierbij liep hij lichte verwondingen aan zijn gezicht op. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Hij blies 740 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve acht maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Wegmisbruik: rijbewijs kwijt

Schagen, zaterdag 5 november

Op zaterdagavond omstreeks 19.15 uur zag de politie op de N245 (Schagerweg) vanaf Dirkshorn in de richting Schagen een motorfiets rijden. De bestuurder reed met zeer hoge snelheid en negeerde verschillende malen het rode verkeerslicht en doorgetrokken strepen. Bij Schagerbrug kon hij aan de kant worden gezet. Het ging om een 43-jarige man uit Sint Maarten. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren wegens verkeersgevaarlijk gedrag. Bij controle bleek bovendien de motorfiets niet verzekerd te zijn.

Aanrijding met letsel

Andijk, zaterdag 5 november

Op zaterdagmiddag omstreeks 12.25 uur raakte een 68-jarige Andijker gewond bij een aanrijding op de kruising Kleingouw-Flamingolaan in zijn woonplaats.

Een 57-jarige man uit Enkhuizen reed in een personenauto over de Flamingolaan. Bij de kruising remde hij af omdat hij geen voorrang kreeg van een auto die over de Kleingouw reed. Toen de auto was gepasseerd trok hij op en reed de Kleingouw op. Hij had het slachtoffer, die in een scootmobiel reed, echter over het hoofd gezien. Het slachtoffer op zijn beurt had de auto wel gezien, maar dacht dat deze nog stil zou blijven staan tot hij gepasseerd was.

Het slachtoffer viel met zijn voertuig om en kwam met zijn hoofd op het wegdek. Hierbij liep hij een hoofdwond op. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Snelheidscontrole

Stompetoren, zaterdag 5 november

Op zaterdagmiddag hield de politie tussen 13.55 en 17.00 uur een snelheidscontrole op de Noordervaart in Stompetoren. Van de 3088 passanten reden er 32 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 100 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Snelheidscontrole

Heerhugowaard, zaterdag 5 november

Op zaterdagavond hield de politie tussen 18.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole op de Westerweg in Heerhugowaard. Van de 1781 passanten reden er 34 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 111 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Snelheidscontrole

Opmeer, zaterdag 5 november

Op zaterdagavond hield de politie tussen 20.00 en 21.15 uur een snelheidscontrole op de A.C. de Graafweg in Opmeer. Van de 580 passanten reden er 28 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 102 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Snelheidscontrole

Hippolytushoef, zaterdag 5 november

Op zaterdagmiddag hield de politie tussen 14.30 en 17.00 uur een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg in Hippolytushoef. Van de 1501 passanten reden er 154 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 128 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Snelheidscontrole

Dirkshorn, zaterdag 5 november

Op zaterdagavond hield de politie tussen 19.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg in Dirkshorn. Van de 946 passanten reden er 160 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 117 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Met drank en zonder rijbewijs

Alkmaar, zondag 6 november

Op zondagmorgen omstreeks 01.45 uur kreeg een 18-jarige man uit Heiloo een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed en zonder rijbewijs.

De man reed op een bromfiets en bleek bij controle alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 465 ug/l. Dat is ruim vijf maal het maximum van 90 ug/l, dat geldt voor een beginnend bestuurder. Toen de politie het rijbewijs van de man in wilde nemen, bleek hij geen rijbewijs te hebben.

Aanrijding met letsel

Wervershoof, zaterdag 5 november

Op zaterdagmiddag omstreeks 16.05 uur, liep een 82-jarige man uit Wervershoof letsel op bij een aanrijding op de Slotlaan in zijn woonplaats.

Een 26-jarige man uit Wervershoof reed in een personenauto over de Dam. Op de kruising met de Slotlaan sloeg hij linksaf. Op de kruising hoorde hij een harde klap. Hij bleek de 82-jarige man op een fiets te hebben aangereden. Onduidelijk is nog waar de fietser vandaan kwam.

De fietser kwam ten val en liep een gebroken neus, kaak en gebroken oogkas op. Hij werd voorbehandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Snelheidscontrole

Medemblik, zaterdag 5 november

Op zaterdagmiddag hield de politie tussen 14.30 en 18.15 uur een snelheidscontrole op de Markerwaardweg in Medemblik. Van de 1903 passanten reden er 251 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 144 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. Overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Politie houdt twee verdachten aan bij inbraak school

Alkmaar, zondag 6 november

Op zondagmorgen omstreeks 11.10 uur hield de politie twee verdachten aan op verdenking van inbraak in een school aan de Houtweg in Alkmaar. Het ging om mannen van 24 en 26 jaar uit Bosnië.

Kort daarvoor kreeg de politie melding van de inbraak. Ter plaatse bleek een achterdeur van het schoolgebouw opengetrokken te zijn. Getuigen hadden gezien dat twee mannen bij de school wegrenden. Op basis van het opgegeven signalement trof de politie de mannen op de Zandersloot. Hier werden zij aangehouden. Onduidelijk is nog of er iets is gestolen.