Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Diverse aanhoudingen tijdens preventief fouilleren | | De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 6 november in Apeldoorn een tweede actie met preventief fouilleren gehouden. Er werden ruim 500 mensen onderworpen aan een fouillering. Er werden diverse wapens, voornamelijk messen aangetroffen en de bezitters werden aangehouden.

De politie hield op deze drukke uitgaansavond haar tweede preventieve controle. Bezoekers van het horecagebied werden steekproefsgewijs gecontroleerd. Er werd heel positief op de controle gereageerd, een enkeling was het er niet mee eens.

Naast de controle van voetgangers, mag tijdens de controle ook in voertuigen worden gekeken, die in het uitgaansgebied rijden. In één van de 50 gecontroleerde auto's werd een dolkmes in een portiervak aangetroffen. Naast een boksbeugel werden er vijf messen aangetroffen bij mensen die gingen stappen.

De bezitters, in de leeftijd van 16 t/m 28 jaar en allen afkomstig uit Apeldoorn, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De maatregel, die in overleg met de gemeente en het Openbaar Ministerie wordt uitgevoerd, is gericht tegen het dragen van wapens. Aanleiding is het toegenomen aantal gewelds-incidenten en wapenbezit in de eerste helft van dit jaar. De afgelopen jaren is de veiligheid in het uitgaansgebied verbeterd door de inzet van de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan. De inzet van alle partijen is er nu op gericht om het uitgaansgebied veilig te houden.

Naast de aanhoudingen voor wapenbezit moest de politie enkele keren optreden tijdens vechtpartijen op straat of in een horecazaak. Ook hier werden meerdere aanhoudingen verricht. Tot slot is een 24-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij werd nog gezocht voor een politieonderzoek en bleek nog 28 dagen detentie te moeten uitzitten.

|     |Apeldoorn - Bestuurders onder invloed                     |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 6 november in de gemeente Apeldoorn twee bestuurders aangehouden die onder invloed van alcohol een auto bestuurden. Van één van hen werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij als beginnend bestuurder zeven maal het toegestane promillage had.

Surveillerende agenten controleerden omstreeks 23.25 uur op de Loenenseweg in Beekbergen een 56-jarige automobilist uit Heerewaarden. De man bleek te hebben gedronken en blies ruim 1.0 promille. Hij werd bekeurd. Later die nacht werd op de Roggestraat in het centrum van Apeldoorn een 23-jarige Apeldoorner gecontroleerd. Deze beginnend bestuurder maakte het wel erg bont, want hij blies ruim 1.5 promille. Het maximale toelaatbare is 0.2 promille voor beginnend bestuurders. Tegen de Apeldoorner wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011156188 , 2011156217

|     |Apeldoorn - Passagier motor gewond bij aanrijding         |
Een 21-jarige man uit Vaassen is zaterdag 5 november gewond geraakt toen de motor waarop hij als passagier zat betrokken raakte bij een aanrijding met een auto. Het ongeluk gebeurde op de Prins Willem Alexanderlaan in Apeldoorn.

Een 42-jarige Apeldoornse automobilist reed omstreeks 14.30 uur over de Prins Willem Alexanderlaan. Hij stond op een middenstuk van de rijbaan stil om linksaf te slaan. Hij liet verschillende auto's passeren, maar merkte de naderende motorrijder kennelijk niet op. Toen de Apeldoorner optrok reed hij tegen de motor aan. De 24-jarige Apeldoornse bestuurder kwam aan het slingeren en ging onderuit. De bestuurder liep schaafwonden op en de passagier een gebroken voet. Beiden zijn per ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

2011156055

|     |Apeldoorn - Diefstal met valse sleutel                    |
De bewoner van een woning aan de Albert Cuyplaan in Apeldoorn mist sinds zaterdag 5 november geld uit zijn woning. Hoe men binnen is gekomen is nog onbekend omdat er geen braakschade werd aangetroffen.

De man ontdekte de diefstal aan het eind van de middag. Binnen werd er wel schade aangericht bij de zoektocht naar buit. De politie heeft de zaak in onderzoek.

2011156103

|     |Beekbergen - Sieraden weg na inbraak                      |
Bij een woning aan de Herman Coertsweg is zaterdag 5 november ingebroken. De bewoners missen sieraden en de politie heeft de inbraak in onderzoek.

De bewoners ontdekten de inbraak aan het begin van de avond bij thuiskomst. Er bleek een raam geforceerd en er worden sieraden vermist. De politie stelt een sporen- en buurtonderzoek in.

2011156117

|     |Apeldoorn - Brutale insluiper op pad                      |
De politie stelt een onderzoek in naar een wel heel brutale insluiper. In één geval werd hij door de bewoners betrapt en wist te ontkomen. De insluipingen deden zich zaterdagavond 5 november voor in de Fitislaan en Koekoeksweg in Apeldoorn. Tips zijn welkom.

Een gezin aan de Fitislaan zat zaterdagavond rond 19.30 uur televisie te kijken. Plotseling rook men de lucht van een openhaard, terwijl men die zelf niet heeft. Men ging op onderzoek uit en trof de achterdeur open aan. Toen de man des huizes een verder onderzoek instelde, kwam hij plotseling een onbekende man in huis tegen. Deze nam direct de benen, maar bleek in de buurt een fiets te hebben staan, waarmee hij richting de binnenstad vluchtte. Zo'n anderhalf uur later kreeg de politie een soortgelijke melding uit de in de buurt gelegen Koekoeksweg. Hier bleek ook iemand binnen te zijn geweest terwijl de bewoners elders in de woning waren. Er was ondermeer een laptop en portemonnee gestolen. De gewaarschuwde politie heeft in beide gevallen een onderzoek in de omgeving ingesteld. Dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte. De man die aan de Fitislaan werd betrapt, en de politie vermoedt, dat het om dezelfde insluiper gaat, voldoet aan het volgende signalement: hij heeft een getint uiterlijk, zwart halflang haar en was gekleed in een donkere spijkerbroek en donkere bodywarmer.

De politie vraagt tips over de verdachte en adviseert mensen om, zeker nu het vroeg donker is, altijd de deuren op slot te doen; zeker wanneer men geen zicht erop heeft.

2011156121, 2011156156

|     |Apeldoorn - Hardleers dus snorfiets kwijt                 |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 6 november de snorfiets van een 24-jarige Apeldoorner in beslag genomen. Hij werd voor de zoveelste keer aangetroffen terwijl hij zonder rijbewijs op een snorfiets reed.

Surveillerende agenten zagen de jongeman op de Museumpassage in Apeldoorn rijden. Hen was bekend dat de Apeldoorner al enkele keren was bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Toen hij te horen kreeg dat zijn snorfiets in beslag werd genomen, werd hij opstandig en weigerde iedere medewerking. Met gepast geweld is hij aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011156214

Einde berichten
-----------------------
(

(


---- --