Politie Zaanstreek-waterland

Modder nekt inbrekers

Purmerend, 04-11-2011 o Goed speurwerk en een beetje geluk heeft geleid tot de aanhouding van een drietal woninginbrekers.

Vrijdagavond werd tegen zeven uur gemeld dat was ingebroken in een woning in de Purmer-Noord, een wijk in Purmerend. De bewoner hoorde bij thuiskomst gestommel in zijn woning en vond afdrukken van vieze schoenen op de bovenverdieping.

De politie is direct naar de woning gegaan en heeft een onderzoek ingesteld. Daarbij is onder andere gebruik gemaakt van een speurhond. Deze heeft een spoor lange tijd kunnen volgen maar het leidde niet tot een verdachte.

Later die avond werd op de Waterlandlaan een auto gecontroleerd. Daarin troffen agenten meerdere inbrekerswerktuigen, telefoons en handschoenen aan. Bij een nader onderzoek bleek ook dat schoenprofiel van een van de inzittenden overeenkwam met het spoor dat eerder bij de inbraak in de woning was aangetroffen. Omdat de drie Amsterdamse inzittende bekenden van de politie waren zijn ze aangehouden in overleg met de officier van justitie in Haarlem.