Politie Limburg-Zuid

Actie politie levert ruim zevenduizend euro op

06-11-2011 | 15:18 | Heerlen

Zaterdag zijn in Hoensbroek acht mensen aangehouden omdat zij nog een aantal dagen moesten zitten of boetes open hadden staan. In totaal werd ruim EUR7500,- aan openstaande boetes geïnd. De actie werd uitgevoerd door de vrijwillige en de parketpolitie. Het doel van zo'n actie is om mensen te achterhalen die hun straf niet willen uitzitten of betalen. Van de aangehouden personen hebben vijf mensen via vrienden of familie alsnog de boetes betaald. Eén persoon had een gevangenisstraf van 14 dagen openstaan. Nog eens zeven mensen betaalden direct de boete die varieerde tussen de EUR70,- en ruim EUR1600,- . Naast het betalen van boetes werden zes vonnissen aan mensen uitgereikt waartegen men nog in beroep kan gaan. Deze vonnissen moeten aan de betrokken persoon worden uitgereikt. Ook werd een auto buiten gebruik gesteld in verband met het niet betalen van een boete.

In een woning aan de Pannenberg trof de politie ruim 500 gram hennep en zo'n EUR1900,- euro aan. De 23-jarige man en 22-jarige vrouw die op het adres wonen werden aangehouden en verhoord.

Een actie zoals deze waar meerdere agenten aan deelnemen vindt een paar keer per jaar plaats. Los hiervan gaan koppels van de parketpolitie een paar dagen per week op pad om bij mensen aan te bellen en ervoor te zorgen dat straffen -boetes of gevangenisstraf - ook daadwerkelijk betaald of uitgezeten worden.