KNHS

Willem Greve slaat in Wierden als laatste starter toe 6 november 2011


WIERDEN (KNHS) - In een tot de laatste plaats met mensen volgepakte manege de Vossenbos te Wierden kreeg het publiek in de Grote Nijwa Groep Prijs volledig waar voor haar geld. Met elf ruiters in de barrage zette Gerben Morsink (Beuningen) met de hengst Carthino (v. Carthago Z) het spel op de wagen. Morsink, die met een nakomeling van deze hengst, Carthageno, eerder dit jaar nog het wereldkampioenschap bij de zesjarigen op het WK in Lanaken veroverde, zette een zeer goede tijd neer.

Toch was het niet snel genoeg, want Chantal Regter (Albergen) dook daar met de schimmel Aragon (v. Askari) een honderdste van een seconde onder. Daarna was het de beurt van de 22-jarige Stephanie Brugman (Hengelo Ov.) met de 18-jarige Qwinto (v. Latano), die volledig uithaalde en de tijd van Regter met ruim anderhalve seconde verbeterde. De laatste starter in de barrage, voormalig Rabo Talent van het Jaar Willem Greve (Markelo), wist met de van Stakkato afstammende merrie Sonate niet alleen nog scherper te wenden dan Brugman, maar kon ook in de laatste lijn vol doorgalopperen richting de imposante oxer. Bij Greve stonden de chronometers stil na 36.30 sec. en daarmee was hij weer een halve seconde sneller dan Brugman. Voor Willem Greve was de hoofdprijs van 6.400 euro. Eerder die dag had hij met Acapulco (v. Action Breaker) al de finale van het Z gewonnen, terwijl de zege in de finale van het ZZ ging naar Maaike Koopmans (Fluitenberg) met Soraya (v. Karandasj).

In de finale van de Small Tour was het ook de laatste starter die met de overwinning huiswaarts ging. Zes combinaties hadden zich voor deze barrage geplaatst en op de Australische Scottie Barclay met Talinka na hadden alle deelnemers in de barrage een balk laten vallen. Kirsten Rikkert (Enter), die als laatste in de barrage van start ging met Sorrento (v. Kingston) reed een beheerste rit, waarbij ze geen onnodige risico's nam. Zij dook desondanks ruim twee seconden onder de tijd van Barclay en bleef daarbij foutloos. De Zweedse Erika Lickhammer eindigde met Quashimir van Westuur (v. Toulon) als derde.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.indoorwierden.nl

Uitslag Grote Prijs:


1) Willem Greve (Markelo) - Sonate (v. Stakkato) - 0 / 0 - 36.30
2) Stephanie Brugman (Hengelo Ov.) - Qwinto (v. Latano) - 0 / 0 - 36.77
3) Chantal Reger (Albergen) - Aragon (v. Askari) - 0 / 0 - 37.08
4) Gerben Morsink (Beuningen) - Carthino (v. Carthago Z) - 0 / 0 - 37.09

Uitslag finale Small Tour:


1) Kirsten Rikkert (Enter) - Sorrento (v. Kingston) - 0 / 0 - 40.31
2) Scottie Barclay (Aus) - Talinka - 0 / 0 - 42.39
3) Erika Lickhammer (Zwe) - Quashimir van Westuur (v. Toulon) - 0 / 4 - 39.63

Uitslag finale ZZ:


1) Maaike Koopmans (Fluitenberg) - Soraya (v. Karandasj) - 0 / 0 - 35.86

2) Jack Ansems (Goirle) - Ziesto Go (v. Lupicor) - 0 / 0 - 36.63
3) Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) - Zanzibar - 0 / 0 - 36.65

Uitslag finale Z:


1) Willem Greve - Acapulco (v. Action Breaker) - 0 / 0 - 38.73
2) Frank Schuttert (Ommen) - Zudith HS - 0 / 0 - 39.02
3) Robert Vos (Wierden) - Another Pleasure (v. For Pleasure) - 0 / 0 - 39.32