Politie Noord- en Oost Gelderland

Aanhoudingen na stapavond

Heerde, Harderwijk, 06-11-2011 o De politie heeft zondag 6 november in het centrum van Heerde diverse aanhoudingen verricht na afloop van de avond. Horecapersoneel was hen hierbij behulpzaam. In Harderwijk werden twee stappers aangehouden die de politie uitscholden.

Aan het eind van de horecanacht ontstond bij een horecazaak een vechtpartij. Een politiebiker en horecapersoneel wisten de vechtenden te scheiden. Een 20-jarige Heerdernaar werd aangehouden. Terwijl deze door ter assistentie gearriveerde agenten werd weggebracht, was er een 19-jarige Utrechtenaar die aangifte van mishandeling wilde doen. Gezien de hectiek was dat even niet mogelijk en gezien was, dat ook hij klappen had uitgedeeld. De jongeman werd aangegeven dat hij zich moest verwijderen, maar dit weigerde hij. Vervolgens werd hij aangehouden. Een 19-jarige Heerdenaar werd diezelfde nacht aangehouden omdat hij een jonge vrouw had mishandeld. De jongeman was op de fiets en wist in eerste instantie aan de agenten te ontkomen. Korte tijd later kon hij worden klemgereden en werd hij ingesloten voor verhoor.

In Harderwijk werden een 21-jarige Harderwijker en een 15-jarig meisje uit Ermelo aangehouden. Zij vonden het nodig om agenten tijdens hun horecadienst uit te schelden. Beiden zijn bekeurd.

2011156241 , 2011156245, 2011156287