Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Putten - Getuigen ongeval gezocht                         |
De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval waarbij op zaterdag 5 november op de rotonde van de Voorthuizerstraat in Putten een 61-jarige Puttense fietser gewond raakte. Getuigen kunnen bellen met 0900 - 8844.

Het ongeval vond omstreeks 15.15 uur plaats. De fietser kwam vanaf de Calcariaweg en reed in de richting van de Van Geenstraat. Volgens de fietser kreeg hij geen voorrang van een automobilist die uit de richting van het centrum kwam. Hierdoor zou een aanrijding zijn ontstaan en is de fietser ten val gekomen. Hij is met rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist, een 55-jarige Puttenaar, verklaart, dat er geen sprake is geweest van een aanrijding. Hier zijn ook in eerste instantie geen sporen van. Getuigen wordt gevraagd met de politie te bellen.

2011156057

|     |Heerde- Gevaarlijk rijgedrag onder invloed van drugs ?    |
De uitslag van een bloedproef moet uitwijzen of de 21-jarige Heerdenaar die zondag 6 november in zijn woonplaats werd aangehouden, onder invloed was van alcohol of drugs en zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Zijn auto is in beslag genomen en z'n rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemakt.

Een surveillerende agent zag rond 00.40 uur in Epe een automobilist nogal slingerend rijden en besloot de auto te volgen. Op de Hoofdstraat veroorzaakte de bestuurder bijna een aanrijding en had er behoorlijk de sokken in. Een andere politie-eenheid werd richting Heerde gestuurd omdat de rit daar naartoe ging. Onderweg had de gevolgde bestuurder kennelijk alle moeite om de auto op de weg te houden. Er ontstond bijna een aanrijding met een beton- afzetting. Toen hij op een gegeven moment stopte, werd hij aangesproken en aangehouden. Hij wilde niet meewerken en werd met gepast geweld naar het politiebureau overgebracht. Hier heeft een arts een bloedproef van de Heerdenaar genomen. Over drugs- of alcoholgebruik wenste hij geen verklaring af te leggen. Zijn auto is in beslag genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011156215

|     |Nunspeet - Inbraak via platte dak                         |
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij aan woning aan de F.A. Molijnlaan in Nunspeet. De inbraak werd zaterdagavond 5 november ontdekt. Men heeft via het platte dak een raam vernield om binnen te komen. Het is nog niet duidelijk wat er ontvreemd is.

De inbraak werd omstreeks 23.50 uur ontdekt. De dieven waren met een ladder naar het platte dak gegaan en hadden hier een raam vernield. De gealarmeerde politie doorzocht met een hond het pand, maar er werd niemand aangetroffen. Het is nog niet bekend wat er vermist wordt.

2011156255

|     |Harderwijk - Bestuurder onder invloed                     |
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 24-jarige Amsterdammer. Hij werd op zondag 6 november rijdend in een auto in Harderwijk aangetroffen terwijl hij gedronken had.

Surveillerende agenten zag de man omstreeks 05.00 uur op de parallelweg N 302 tegen het verkeer inrijden. Ze besloten hem te controleren en daarbij bleek dat de man gedronken had. Op het politiebureau blies hij ruim 0.7 promille en dat is driemaal het toegestane promillage voor een beginnend bestuurder. Tegen de Amsterdammer wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     | Heerde/ Harderwijk- Aanhoudingen na stapavond            |
De politie heeft zondag 6 november in het centrum van Heerde diverse aanhoudingen verricht na afloop van de avond. Horecapersoneel was hen hierbij behulpzaam. In Harderwijk werden twee stappers aangehouden die de politie uitscholden.

Aan het eind van de horecanacht ontstond bij een horecazaak een vechtpartij. Een politiebiker en horecapersoneel wisten de vechtenden te scheiden. Een 20-jarige Heerdernaar werd aangehouden. Terwijl deze door ter assistentie gearriveerde agenten werd weggebracht, was er een 19-jarige Utrechtenaar die aangifte van mishandeling wilde doen. Gezien de hectiek was dat even niet mogelijk en gezien was, dat ook hij klappen had uitgedeeld. De jongeman werd aangegeven dat hij zich moest verwijderen, maar dit weigerde hij. Vervolgens werd hij aangehouden. Een 19-jarige Heerdenaar werd diezelfde nacht aangehouden omdat hij een jonge vrouw had mishandeld. De jongeman was op de fiets en wist in eerste instantie aan de agenten te ontkomen. Korte tijd later kon hij worden klemgereden en werd hij ingesloten voor verhoor.

In Harderwijk werden een 21-jarige Harderwijker en een 15-jarig meisje uit Ermelo aangehouden. Zij vonden het nodig om agenten tijdens hun horecadienst uit te schelden. Beiden zijn bekeurd.

2011156241 , 2011156245, 2011156287

Einde berichten

-----------------------
(

(

---- --