Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bij opening Week van het geld 2011

RVD, 25 oktober 2011, nr. 277

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is maandag 7 november aanwezig bij de opening van de nationale Week van het geld 2011 op het ministerie van Financiën in Den Haag. Samen met minister van Financiën, mr. drs. J.C. de Jager, en kinderen van groep 8, wordt het startsein gegeven voor de tweede editie van dit landelijke evenement in het kader van leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs.

De Week van het geld, van 7 tot en met 11 november 2011, is een initiatief van het Platform Wijzer in geldzaken. Door kinderen al op jonge leeftijd financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid als volwassene.

Prinses Máxima is erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed