Gemeente Breda


* English
25okt
Fietsenruimactie NS Station
Gepubliceerd op 25 oktober 2011
In de week van 7 t/m 11 november gaat NS in samenwerking met de gemeente Breda rond het station verkeerd gestalde fietsen verplaatsen en zogenaamde `weesfietsen' ruimen. Het doel van deze actie is het schoonmaken van de fietsenstallingen op het voorplein en aan de noordkant van het station. Daarnaast worden bomen op het voorplein gesnoeid en de trottoirs op diverse plaatsen hersteld. Fietsen die geen eigenaar hebben, de zogenaamde weesfietsen, worden verwijderd om zodoende weer voldoende capaciteit voor het stallen van fietsen aan te bieden.

Aanzien Ieder jaar worden NS en de gemeente Breda op en rondom het station geconfronteerd met een grote hoeveelheid achtergelaten fietsen die onordelijk op en rond het station worden gestald. Deze fietsen nemen stallingplaatsen in van mensen die hun fiets iedere dag gebruiken. Het is door deze fietsen bovendien bijna onmogelijk om de fietsstallingen schoon te maken, wat het aanzien van het station, het voorplein van het station en de stad niet ten goede komt. Ook worden doorgangen geblokkeerd door het groeiend aantal fietsen, waardoor vervelende situaties ontstaan.

Tijdelijke stalling Verkeerd gestalde fietsen en weesfietsen worden verplaatst naar een tijdelijke stalling op de parkeerplaats van Q-park (in de Spoorstraat, voorbij het Apollo Hotel).

Weesfietsen De fietsen die gedurende 4 weken niet geclaimd worden door een eigenaar en waarvan is vastgesteld dat ze gesloten zijn, worden afgevoerd en tijdelijk opgeslagen. Na 13 weken worden daar eventueel bruikbare of te herstellen exemplaren uitgehaald en zo nodig hersteld. Deze fietsen worden later door kringloopwinkels te koop aangeboden. Niet herstelbare weesfietsen en fietswrakken worden vernietigd.

Centrum Fietsdiefstal Op woensdag 9 november is tussen 10.00 uur en 16.00 uur het promotieteam van het Centrum Fietsdiefstal aanwezig bij het station. Het promotieteam is opgericht om alle facetten van fietsdiefstal te belichten. Niet alleen wat u tegen fietsdiefstal kunt doen, maar ook wat de nieuwe ontwikkelingen in de strijd tegen fietsdiefstal zijn. Daarnaast controleert het team ook op gestolen fietsen.

Meer informatie Met vragen en meldingen over de werkzaamheden kunt u terecht bij het Servicepunt van de gemeente. Het Servicepunt is op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar onder telefoonnummer 14 076. U kunt uw verzoek ook doorgeven via de website van de gemeente www.breda.nl Dit kunt u doen door op `contact' te klikken en daarna het meldingsformulier in te vullen.

Locatie

Nederland
51° 35' 43.6848" N, 4° 46' 46.9056" E
kaart van Breda