Ministerie EL&I reikt eerste No Waste Award uit op het No Waste Diner

Persbericht van No Waste Network (Ministerie EL&I)

Prestigieuze prijs voor de meest innovatieve ondernemer op het gebied van tegengaan verspilling

Den Haag, 25 oktober 2011- Op maandag 7 november staat het 1931 Conferentiecentrum Brabanthallen te 's-Hertogenbosch volledig in het teken van Beter Eten. Het centrale thema tijdens deze dag "Verantwoord Lekker"wordt vertaald naar de verspilling in de voedselketen; dus van grond tot mond. Jaarlijks wordt er door het Nederlandse bedrijfsleven 2 miljard euro aan voedsel verspild, de Nederlandse consument legt daar nog eens 2 miljard bovenop.

Het congres wordt op initiatief van Agro & Co, Wageningen UR Food &Biobased Research en ZLTO georganiseerd. Het wordt 's avonds afgesloten met een No Waste Diner dat wordt bereid met voedsel dat veelal weggegooid wordt zoals het brood van gisteren, groente die te krom of te bobbelig is of producten die uit de schappen van de supermarkt worden gehaald omdat de houdbaarheidsdatum bijna is verstreken. Topkoks bereiden gerechtjes waarin alle delen van een vis gebruikt gaan worden.

Tijdens dit diner wordt voor de eerste maal de No Waste Award uitgereikt aan de organisatie die op de meest innovatieve manier samenwerkt op het gebied van het voorkomen van voedselverspilling. Deze prijs zal uitgereikt worden door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, namens het No Waste Network. De avond zal gepresenteerd worden door Rob Geus, o.a. bekend van SBS6's"De Smaakpolitie".

De jury - bestaande uit Liesbeth Dirven (Veneca), John van Kessel (Syntens, House of Food), Jonathan Karpathios (chefkok restaurant Vork&Mes) en Toine Timmermans (Wageningen UR) - beoordeelt de inzendingen zorgvuldig. De winnaar wordt gekozen op basis van hoe innovatief de aanpak van het initiatief is, hoeveel voedsel er in potentie minder verspild wordt én hoe bijzonder vernieuwend de samenwerking is met ketenpartners.

Op 28 oktober zullen de 3 genomineerde initiatieven bekend gemaakt worden.

Over No Waste Network en het Ministerie van EL&I

Het Ministerie van EL&I heeft het initiatief genomen tot de oprichting van No Waste Network. Deze organisatie is van en voor organisaties in de voedselketen en heeft tot doel verspilling tegen te gaan.Het Ministerie van EL&I en haar partners willen samenwerken en innovatie op het gebied van voedselverspilling stimuleren. Het ministerie van EL&I stelt in het verlengde van deze doelstellingen de No Waste Award ter beschikking.

*

Links:
http://www.nowastenetwork.nl



Razende Robot Reporter