Gemeente Den Haag

Haagse Week van de Mantelzorg: `Samen Zorgen'

Van maandag 7 t/m zaterdag 12 november 2011 staat Den Haag in het teken van de Haagse mantelzorger. Deze week is bedoeld als blijk van waardering voor mantelzorgers, om mantelzorgers met andere mantelzorgers in contact te brengen én om mantelzorgers te informeren over het aanbod van respijtzorg (vervangende mantelzorg).

Den Haag telt maar liefst 79.000 mantelzorgers, waarvan 1 op de 4 jongeren opgroeit met zorg. Voor de omgeving van de jongere is dit echter niet altijd zichtbaar. Tijdens deze week wil Stichting Mantelzorg aandacht vragen voor de jonge mantelzorger.

Programma Week van de Mantelzorg

Maandag 7 november
Informatiekraam Bronovo Ziekenhuis.

In de centrale hal van Bronovo Ziekenhuis staat van 14.00 - 17.00 uur een informatiekraam over mantelzorg. Een consulent is aanwezig om vragen te beantwoorden.

Dinsdag 8 november
Help de mensen waar je voor zorgt hun vrijheid te vergroten!

Maak kennis met de (nieuwe) mogelijkheden op het gebied van hulpmiddelen, financiën, ondersteuning en informatie. Informatieve bijeenkomst van 13.30 - 15.30 uur in het Gulden Huis, Steenhouwersgaarde 1.

Woensdag 9 november
Respijtzorg & Dementie

Informatieve en inspirerende bijeenkomst in Parkoers (Zuiderpark) van 13.30 - 15.30 uur met film en discussie. Wat verandert er voor familie en vrienden? Hoe kunt u inspelen op deze situatie en van welke ondersteuningsmogelijkheden kunt u gebruik maken?

Donderdag 10 november
Besloten lunchdebat op het ROC Mondriaan

* Debat met studenten van ROC Mondriaan, docenten en Stichting Mantelzorg Den Haag over het thema `Jong & Mantelzorg'.
* Intreerede lector Mantelzorg Haagse Hogeschool De lector Mantelzorg Deirdre Beneken houdt haar intreerede op De Haagse Hogeschool. Mantelzorg: wikken en wegen `Op Weg naar een Care Justitia'. Aanmelden vooraf noodzakelijk via: www.dehaagsehogeschool.nl/lectoraat-mz.

* `Zet mantelzorgers in het zonnetje!'
Op dé landelijke Dag van de Mantelzorg zetten HOF en Stichting Mantelzorg Den Haag mantelzorgers in het zonnetje! Kent u een mantelzorger die altijd klaar staat voor een ander? Wilt u binnen uw organisatie mantelzorgers op deze dag extra waarderen? Meld hem of haar aan vóór 1 november aanstaande via tel. (070) 3468701 of e-mail: info@mantelzorgdenhaag.nl.

Zaterdag 12 november
Mantelzorg Festival 2011 van 13.00 - 16.00 uur

De 2de editie van het Mantelzorg Festival vindt plaats in het Nutshuis. Na de opening om 13.00 uur door wethouder Karsten Klein kan de bezoeker meedoen aan culturele, informatieve en gezellige of ontspannende activiteiten. Het festival is gratis toegankelijk en biedt een rijk gevuld programma met tal van mogelijkheden. Aanmelden is niet nodig.

Organisatie

De Week van de Mantelzorg wordt georganiseerd door:
* Stichting Mantelzorg Den Haag

* Centraal Informatiepunt Ouderen

* Zebra Welzijn

* Stichting Voorall.

Meer informatie

Meer informatie over de Week van de Mantelzorg is te krijgen op de website www.mantelzorgdenhaag.nl, of telefonisch via tel. (070) 3468701.