Gemeente Dalfsen

Openbare raadshoorzitting/expertmeeting

31-10-2011

Experts schetsen voor- en nadelen van samenwerking en shared service center en gaan daarover in gesprek met de raad van Dalfsen

Dalfsen - Op maandag 7 november 2011 om 19.30 uur gaan leden van de gemeenteraad Dalfsen in discussie met experts die de voor- en nadelen schetsen van onder meer samenwerking en shared service center. De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Dalfsen.

Het doel van de experthoorzitting op 7 november is raadsleden de kans te geven aan verschillende deskundigen op het gebied van bestuurlijke samenwerking een aantal kritische vragen te stellen. Op 28 november 2011 neemt de raad dan in zijn vergadering een finale beslissing over de bestuurlijke toekomst van Dalfsen. Voorzitter op 7 november 2011 is de heer L.M. Nijkamp. Hij is plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Dalfsen.

De volgende experts zullen aanwezig zijn:

De heer T. Thissen: directeur van KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten)
Specialisme: Bestuurskracht algemeen
De heer A. Tonca: senior medewerker Openbaar Bestuur Provincie Overijssel
Specialisme: Regionale bestuurskracht
De heer P. Struik: directeur advies Partners en Pröpper Specialisme: Bestuurskracht Dalfsen
De heer J.M.E.A. Janssen: organisatieadviseur publieke sector Specialisme: Samenwerking en fusies
De heer M.J.A. van Bijnen: directeur Drechtsteden Specialisme: Shared service center (verschillende gebieden) De heer J. Hassink: wethouder gemeente Losser:
Specialisme: Shared service center (bedrijfsvoering)

Elke expert krijgt 3 tot 5 minuten om zijn mening te geven over bestuurlijke samenwerking. Daarna kunnen raadsleden vragen stellen aan de experts.
Op 7 november kan er nog niet worden ingesproken door burgers. Dat is wel mogelijk op 14 november 2011 tijdens de raadscommissievergadering.