Bluecircle


Maud, Linda en Jacob in de zinderende finale van Project Catwalk

Nog 6 nachtjes slapen en dan is het zover: dan krijgt Nederland te zien wie de hoofdprijs van `Project Catwalk 2011' in de wacht sleept. Nadat Björn de afgelopen aflevering de creatieve race moest verlaten, bezoeken de drie overgebleven finalisten modemekka New York om nog één laatste outfit te maken als aanvulling op de nieuwe collectie die ze speciaal voor de finale hebben gecreëerd. Eenmaal terug in Amsterdam showen de fashion designers hun zeer uiteenlopende collecties in de Amsterdamse Koepelkerk aan een publiek van ontwerpers, modejournalisten, modeminnende BN-ers, oud-deelnemers en familie en vrienden.

Multi-talent Bas Kosters is deze laatste aflevering gastjurylid en bepaalt mede wiens droom werkelijkheid wordt. De beloning is een begerenswaardige titel plus een mooie prijs: een eigen show op de Amsterdam International Fashion Week 2012, EUR 15.000 om die collectie te maken, een atelier in het World Fashion Centre, een reportage in AvantGarde en vertegenwoordiging door Spice PR. De collecties van de drie talentvolle, aanstormende topontwerpers zijn zeer uiteenlopend en de spanning blijft tot het einde aan toe te snijden.

Baseert de jury met Stacey Rookhuizen, Olcay Gulsen en Jan Taminiau en coach Carlo Wijnands de keuze op draagbaarheid of conceptualiteit of zijn er andere elementen die de doorslag geven?

De finale van Project Catwalk wordt maandag 7 november om 21.30 uitgezonden bij RTL 5.