Seminar Supply Chain Finance

Persbericht van Dinalog

Het belang van financiele stromen binnen de supply chain wordt vaak onderschat. Optimalisatie en innovatie op het gebied van deze stromen biedt zelfs grote kansen voor het bedrijfsleven. Ook het SPL en het Topteam Logistiek onderstrepen Supply Chain Finance als een belangrijke nieuwe innovatierichting. Dinalog organiseert daarom op 10 november een ochtend seminar Supply Chain Finance. U bent van harte welkom!

Supply chains bestaan uit 3 onderdelen: goederen, informatie en geld. Vreemd genoeg hebben optimalisaties in de keten vaak betrekking op de integratie van goederen- en informatiestromen: hoe kunnen we bijvoorbeeld met snellere beschikbaarheid en hogere betrouwbaarheid van informatie de efficiëntie in de keten verbeteren? Financiële stromen in de supply chain maken hiervan echter een minstens zo belangrijk onderdeel uit. Tot op heden beperkt zich dit veelal tot het streven om voorraden en het kapitaalbeslag van voorraden door de keten heen te reduceren. Het integraal beter afstemmen van supply chains en finance biedt bedrijven nieuwe mogelijkheden.

Dinalog schrijft momenteel een White Paper Supply Chain Finance, in samenwerking met een aantal partners uit de markt. Het White Paper verduidelijkt het thema en gaat in op het belang en de kansen voor Nederland om 'business' te ontwikkelen. Het geeft tenslotte aan wat de belangrijkste stappen in de nabije toekomst zijn om Supply Chain Finance verder te ontwikkelen. De Task Force, die het White Paper schrijft, vormt tevens de kern van de Supply Chain Finance Community, die onder coördinatie van Dinalog momenteel tot stand gebracht wordt. Het doel van de Supply Chain Finance Community is om een dynamisch platform van betrokken bedrijven en kennisinstellingen tot stand te brengen, die op innovatieve wijze actief zijn op het totale gebied van Finance en Supply Chains. Een belangrijk verschijnsel in veel bedrijven is dat financiële en logistieke mensen onvoldoende elkaars taal spreken. Het platform zal hier verandering in brengen door o.a. het uitwisselen van kennis en ervaring, stimuleren van samenwerking tussen de betrokken stakeholders en de verschillende soorten specialismen.

Drie bedrijven zullen tijdens het seminar hun visie en ervaringen met u delen: Cass Europe, Philips en ING. Wat is de huidige stand van zaken op de markt voor Supply Chain Finance? Wat zijn de belangrijkste toekomstverwachtingen? Dit White Paper zal tijdens dit seminar op 10 november aangeboden worden aan Lorike Hagdorn, ambassadeur Supply Chain Finance van het SPL.

Het programma van het seminar ziet er als volgt uit:

8.00 u: ontvangst met ontbijt
8.30 u: introductie door Wim Bens
8.35 u: Kees de Jongh, Cass Europe
9.30 u: discussie
10.00 u: pauze
10.15 u: Esther Liskamp, Philips
11.00 u: Joaquin Jimenez Krijgsman, ING
11.45 u: overhandiging White Paper aan Lorike Hagdorn 12.00 u: afronding door Wim Bens
12.15 u: lunch

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.dinalog.nl/institute/agenda/dinalog-seminar-supply-chain-fin ance-special/847
Bijlage:
* 27 06 2011 dinalog richt supply chain finance community opdocx




Razende Robot Reporter