Gemeente Lochem


Militaire oefening van 7 t m 11 november 2011

In de periode van 7 t/m 11 november 2011 is er een militaire oefening in delen van de gemeente Lochem. De oefening speelt zich af in de strook Goor, Haaksbergen, Dieren, Apeldoorn. Er nemen 75 militairen en twee wielvoertuigen deel.

De eenheid houdt een oefening in het kader van de functionele werkzaamheden. De hieronder genoemde activiteiten zullen plaatsvinden:
* Militairen worden getraind in het verplaatsen te voet door het aangegeven gebied;
* Militairen zullen zich verplaatsen over de verharde wegen, indien dit anders is dan zal dat alleen gebeuren in overleg met de eigenaar;
* Militairen verplaatsen zich gewapend in aangegeven gebied, maar ze zullen geen oefenmunitie gebruiken in de aangegeven strook.

De eenheid die oefent vraagt van tevoren aan de eigenaren/beheerders toestemming voor het gebruik van particuliere terreinen of objecten. Hinder van het burgerverkeer wordt zoveel mogelijk voorkomen.

Toch schade?
Is er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch schade door de oefening ontstaan? Meldt u dit dan, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. aan: Ministerie van Defensie,
CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 20703
2500 ES Den Haag
Telefoon 070-3396701