Gemeente Halderberge


Bijeenkomst Overvallen en Overvalpreventie op 7 november

Ondernemers en hun personeel worden steeds vaker slachtoffer van geweldsmisdrijven. Een overval is nooit helemaal te voorkomen, maar een goede voorbereiding kan de kans op een overval wel verkleinen en de gevolgen ervan zoveel mogelijk beperken. Daarom organiseren de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht op maandagavond 7 november aanstaande een speciale themabijeenkomst rondom Overvallen en Overvalpreventie voor ondernemers en hun personeel. De bijeenkomst heeft als doel om ondernemers te helpen het risico op overvallen te verminderen en de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken.

Beheersing en preventie

De bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Midden en West-Brabant (RPC), de Gemeenten in West-Brabant, de Kamer van Koophandel en de Regiopolitie. Tijdens de bijeenkomst komen de overvalcoördinator van de Regiopolitie en een ondernemer die zelf slachtoffer is geworden van een overval aan het woord. Overvalsimulaties laten zien wat ondernemers en personeel wel en vooral ook niet moeten doen wanneer zij geconfronteerd worden met een overval. Opvang en nazorg krijgen ook aandacht.

Iedere overval is er één teveel

Met de bijeenkomst hopen de initiatiefnemers dat zij ondernemers en personeel bewustmaken van de risico's rondom een overval, overtuigen van de noodzaak om actieve overvalpreventie toe te passen en zo een gezamenlijke bijdrage leveren aan het verder terugdringen van het aantal overvallen in de regio.

Aanmelden

De bijeenkomst start om 18.00 uur en vindt plaats in 't Veerhuis in Oud Gastel. De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen EUR 10,- per persoon, inclusief broodmaaltijd en een drankje. Aanmelden kan via rpc@brabant.kvk.nl.