Rijksvoorlichtingsdienst

Minister Verhagen bezoekt ambitieuze ondernemer

Minister Verhagen van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) brengt maandag 7 november - samen met voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland - een werkbezoek aan het bedrijf Airborne in Den Haag. Dit bedrijf maakt onderdelen voor onder andere satellieten, schotelantennes en buizen die gebruikt worden bij olie- en gasboringen.

Na het bezoek reizen Verhagen en Biesheuvel door naar het jaarcongres van MKB-Nederland, waar zij beiden zullen spreken. Minister Verhagen zal in zijn speech toelichten hoe hij ondernemend Nederland meer lucht wil geven en wat het Kabinet doet om ondernemerschap te stimuleren. Airborne.

Airborne is in 1995 door twee studenten van de TU-Delft opgezet en gespecialiseerd in het ontwikkelen van kunststofproducten die versterkt worden door het toevoegen van vezels. Deze zogenaamde composieten maken constructies lichter, duurzamer en zorgen voor technische doorbraken.

Dankzij de ontwikkeling van een innovatieve flexibele kunststof buis die de winning van olie en gas vergemakkelijkt, maakt Airborne een periode van sterke groei door. Naast vestigingen in Ypenburg en Girona (Spanje) is een derde vestiging in IJmuiden in aanbouw. Naar verwachting groeit het bedrijf de komende jaren van 170 werknemers tot ruim 300. Airborne maakt gebruik van verschillende instrumenten van EL&I om de uitbouw van hun onderneming mogelijk te maken.

Media zijn van harte welkom het bezoek aan Airborne bij te wonen. Het is mogelijk om mee te lopen met een rondleiding. Na de rondleiding is er een kort moment voor foto's en vragen. Locatie: Laan van Ypenburg 90, Den Haag.
Het bezoek begint om 14.00, de rondleiding is voorzien vanaf 14.20. Daarna is er nog een kort persmoment.

Noot voor redacties (