Gemeente Meppel



-

Raadsleden Meppel flyeren op station

03-11-2011 -

(Duo)Leden van de gemeenteraad delen uitnodigingen uit op het station van Meppel.

Maandag 7 en woensdag 9 november delen (duo)leden van de gemeenteraad in de ochtend- en avondspits uitnodigingen uit op het station van Meppel.

Van 6.45-9.15 en 15.45-18.45 uur krijgt iedere reiziger een flyer aangeboden met de oproep mee te doen aan een bijeenkomst voor openbaar vervoer op maandag 14 november om 19.30 uur in het Stadhuis, Grote Oever 26 Meppel:
"Ieders inbreng is van groot belang. Ook scholieren en studenten, medewerkers van bedrijven en instellingen, uit het onderwijs en de gezondheidszorg worden met nadruk uitgenodigd om aanwezig te zijn en hun wensen te uiten."

Knooppunt openbaar vervoer
Onder de titel Meppel knooppunt noordelijke spoorlijnen! nodigen de gemeenteraadsfracties iedereen van harte uit. Doel van de bijeenkomst is het inventariseren van mogelijkheden voor verbetering en voor meer gebruik van het openbaar vervoer. Daarnaast wordt geprobeerd een belangengroep of 'denktank' te vormen die het station van Meppel en het openbaar vervoer promoot. En optimaal gebruik maakt van de procedures voor de NS dienstregeling na het in gebruik stellen van de Hanzelijn in december 2012.

Gezamenlijke actie
In het programma is naast uitleg van NS, Reizigersvereniging Rover en gemeente alle ruimte voor wensen van het publiek. De raadsfracties benadrukken de samenhang tussen de spoorlijnen in Noord Nederland en de gezamenlijke inzet van reizigers en bestuurders voor een half uur frequentie op de lijn Zwolle - Meppel - Leeuwarden v.v.: "De 5.300 dagelijkse gebruikers van NS station Meppel heten u graag van harte welkom. Het aantal reizigers in Meppel blijft groeien. Nu al heeft Meppel verreweg het grootste aantal in- en uitstappers buiten de noordelijke intercitystations."

Schriftelijk reageren is uiteraard ook mogelijk: griffie@meppel.nl of Gemeenteraad Postbus 501 7940 AM Meppel.