Rijksvoorlichtingsdienst

Agenda externe optredens bewindspersonen ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I)

Maandag 7 november tot en met vrijdag 11 november 2011

Minister Verhagen

Maandag 7 november

14.00 - 18.00 uur

Jaarcongres MKB-Nederland

Minister Verhagen speecht bij het jaarcongres van MKB-Nederland. In zijn speech licht hij toe hoe hij ondernemend Nederland meer lucht wil geven en wat het kabinet doet om ondernemerschap te stimuleren. Voorafgaand aan het jaarcongres bezoekt Verhagen - samen met voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland - het bedrijf Airborne in Den Haag.

Locatie congres: World Forum, Churchillplein 10, Den Haag

Locatie werkbezoek: Laan van Ypenburg 90, Den Haag

Woensdag 9 november

15.15 - 16.00 uur

Kick-off TenderNed

Minister Verhagen speecht bij de lancering van TenderNed, het online marktplein voor aanbestedingen van de overheid. TenderNed zorgt er voor dat ondernemers en aanbestedende diensten, zoals provincies en gemeenten, elkaar makkelijker kunnen vinden. Dankzij TenderNed wordt het voor ondernemers inzichtelijker welke overheidsopdrachten er zijn en wordt het makkelijker om mee te dingen naar aanbestedingen.

Locatie: Malietoren, Den Haag

Donderdag 10 november

09.30 - 10.45 uur

Presentatie World Energy Outlook

Minister Verhagen is aanwezig bij de presentatie van de World Energy Outlook van het International Energy Agency (IEA). Bij de presentatie zijn ook Maria van der Hoeven, directeur van het IEA, en Fatih Birol, chief economist van het IEA, aanwezig.

Locatie: Babylon Hotel, Den Haag

14.00 - 15.15 uur

Uitreiking Dow Energieprijs

Minister Verhagen reikt de Dow energieprijs uit. De prijs wordt toegekend aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de bevordering van innovatie op het gebied van duurzame energie en energie-efficiëntie. Dow Chemicals Benelux, kortweg Dow, financiert de prijs van 25 duizend euro. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) treedt op als onafhankelijke jury en selecteert de prijswinnaar.

Locatie: Pulchri studio, Lange Voorhout 15, Den Haag

Zaterdag 12 november

10.30 - 12.15 uur

Trilateral commission

Minister Verhagen houdt een toespraak over economie en innovatie voor de Trilateral Commission. Deze commissie is een onafhankelijke discussiegroep met als doel de banden tussen Noord-Amerika, Europa en Azië te versterken. De bijeenkomst is niet openbaar, journalisten kunnen zich wel aanmelden bij de organisatie voor een debriefing op zondag 13 november.

Locatie debriefing: Hilton hotel, Zeestraat 35, Den Haag

Staatssecretaris Bleker

Maandag 7 tot en met woensdag 9 november

Staatssecretaris Bleker brengt een bezoek aan India in het kader van het verbeteren van handelsbetrekkingen en het wegnemen van handelsbelemmeringen, onder meer voor de invoer van bloembollen. Wageningen UR gaat overeenkomsten tekenen over samenwerking met Indiase kennisinstellingen. Daarnaast zijn er bijeenkomsten voor het bedrijfsleven. Deze missie is een vervolg op de grote handelsmissie die het ministerie in juni had georganiseerd.

Donderdag 10 november

10.30 - 11.15 uur

Dag van het gezonde paard

Staatssecretaris Bleker houdt een toespraak op de dag van het gezonde paard. Op deze dag besteden de paardensector, het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de wetenschap aandacht aan drie onderwerpen op het terrein van paardengezondheid en in het bijzonder Afrikaanse Paardenpest. De paardensector presenteert de sectoragenda, waarmee de sector zijn verantwoordelijkheid op het gebied van paardengezondheid oppakt. De wetenschap doet verslag van de stand van het wetenschappelijk onderzoek dat gedaan is en wordt naar Afrikaanse Paardenpest. Het ministerie doet de aftrap voor een oefening waarin een uitbraak van Afrikaanse Paardenpest centraal staat.

Locatie: Centraal Veterinair Instituut, Edelhertweg 15 in Lelystad. Graag aanmelden via c.gelinck@minlnv.nl.

15.00 - 17.00 uur

Algemeen Overleg over de Landbouw- en Visserijraad

Locatie: Tweede Kamer in Den Haag

19.00 - 21.00 uur

Algemeen Overleg over biotechnologie

Locatie: Tweede Kamer in Den Haag

Vrijdag 11 november

Staatssecretaris Bleker brengt een bezoek aan Denemarken in het kader van het Deens voorzitterschap van de Europese Unie in de eerste helft van 2012.




RVD Mediafeed