Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Asbestsanering Volkstuincomplex Noorderhoek Sneek


Het volkstuincomplex in de Noorderhoek wordt in de periode van 7 t/m 25 november onder toezicht van de gemeente door een gecertificeerd bedrijf asbestvrij gemaakt. De werkzaamheden worden volgens de wettelijk geldende regels uitgevoerd en leveren geen gevaar op voor de omwonenden.


---
De gemeenteraad van Sneek heeft in 2010 besloten om, vooruitlopend op de ontwikkeling van woningbouwlocatie Sportpark Noord, medewerking te verlenen aan de verplaatsing van het volkstuinencomplex aan de Christiaan Schotanusstraat naar het terrein van het voormalige sportpark Noord. Het nieuwe terrein is ingericht.

Op 7 november starten de werkzaamheden voor het slopen van alle tuinhuisjes op het oude deel van het volkstuincomplex. Een aantal tuinhuisjes is voorzien van dakplaten van asbest. Er is door Find Inspecties een onderzoek naar dit asbest uitgevoerd. Dit onderzoek toont aan waar het asbest zich bevindt en hoe dit op een veilige manier kan worden verwijderd.

Het volkstuincomplex wordt in de periode van 7 t/m 25 november onder toezicht van de gemeente door een gecertificeerd bedrijf asbestvrij gemaakt. De werkzaamheden worden volgens de wettelijk geldende regels uitgevoerd en leveren geen gevaar op voor de omwonenden.

Gedurende de werkzaamheden staan de veiligheid en gezondheid van alle tuinders en omwonenden voorop. Daarom zijn delen van het oude gedeelte van het volkstuincomplex voor iedereen afgesloten tot de sanering is uitgevoerd en het complex volledig asbestvrij is. Na voltooiing van de asbestsanering wordt vervolgens gestart met de sloopwerkzaamheden van alle tuinhuisjes op het oude deel.

De werkzaamheden brengen mogelijk overlast met zich mee. Daarvoor bieden wij u onze excuses aan. Getracht wordt om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Indien u naar aanleiding van deze asbestsanering vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente Súdwest-Fryslân de heer Schallig, via algemeen telefoonnummer 0515-489000 of met de heer Postma van Visser & Van Gunst Asbestsanering B.V., tel. 0566-620087.