Gemeente Wassenaar

Convenant Centrum Jeugd en Gezin

Tekening convenant Centrum Jeugd en Gezin

Op maandag 7 november 2011 om 14:00 uur in Raadhuis De Paauw tekenen de gemeente Wassenaar en haar partners het convenant Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Met het sluiten van het convenant is een periode van afstemmen en bouwen aan het Wassenaarse CJG afgerond.

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kunnen ouders, opvoeders, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals terecht met hun vragen over opvoeden en opgroeien. In het convenant zijn de afspraken over de samenwerking rond het Centrum Jeugd- en Gezin vastgelegd.

Eén centraal punt voor alle opvoedvragen

De gemeente Wassenaar heeft er voor gekozen een Centrum Jeugd en Gezin te ontwikkelen met de nadruk op preventie. Ouders moeten in staat worden gesteld hun kinderen op een veilige en verantwoorde manier op te voeden. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kunnen ouders centraal terecht voor vragen over opvoeden en de ontwikkeling van hun kind.

Onder regie van de gemeente Wassenaar zullen de Schooladviesdienst, de Jeugdgezondheidszorg, de Stichting Jongerenwerk Wassenaar (SJW), het Algemeen Maatschappelijk Werk, de Stichting Kinderopvang Wassenaar, Bureau Jeugdzorg, Halt en het Voortgezet Onderwijs samen optrekken om dit in Wassenaar tot stand te brengen.

* 4 november 2011