Rijksvoorlichtingsdienst

Bewindsliedenagenda Buitenlandse Zaken 7 november t/m 13 november

Agenda minister Rosenthal:

Maandag 7 november

Minister Rosenthal spreekt met de Britse minister van Europese Zaken, David Lidington.

Dinsdag 8 november

Minister Rosenthal heeft een ontmoeting met de Iraanse mensenrechtenverdedigster Shirin Ebadi Verder overlegt de minister met Tweede Kamer over de Volkenrechtelijk adviseur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Woensdag 9 november

Minister Rosenthal spreekt met de Tweede Kamer over de voortgang van de geïntegreerde politietrainingsmissie in Kunduz, en vervolgens over Iran.

Donderdag 10 november

Ontmoeting tussen minister Rosenthal en de Servische vice-premier Djelic. De minister overlegt met de Tweede Kamer over de vergadering van de Europese minister van Buitenlandse Zaken in Brussel, en daarna over de bestrijding van piraterij.

Agenda Staatssecretaris Knapen

Maandag 7 november

Staatssecretaris Knapen houdt een toespraak voor studenten van de Maastricht School of Management over de rol van bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen bij ontwikkelingssamenwerking.

Dinsdag 8 november

Staatssecretaris Knapen spreekt met de Britse minister voor Europese Zaken David Lidington over versterking van het economische bestuur en hervorming van de meerjarenbegroting van de EU.

Staatssecretaris Knapen spreekt met de heer Nwanze, president van het VN-fonds voor landbouwontwikkeling over de rol die de private sector kan spelen bij versterking van voedselzekerheid in ontwikkelingslanden.

Staatssecretaris Knapen houdt een toespraak bij een bijeenkomst van SPUI 25 over Europese waarden.

Woensdag 9 november

Staatssecretaris Knapen spreekt met de Tweede Kamer over de voortgang van de geïntegreerde politietrainingsmissie in Kunduz.

Staatssecretaris Knapen overlegt met de Tweede Kamer over betere coördinatie tussen Europese landen op het terrein van ontwikkelingssamenwerking.

Donderdag 10 november

Staatssecretaris Knapen spreekt met mevrouw Jongerius en de heer Gortzak van Vakcentrale FNV over de rol van vakbonden bij het bedrijfslevenprogramma en private sectorontwikkeling in ontwikkelingslanden.

Staatssecretaris Knapen spreekt met de Tweede Kamer over de Nederlandse inzet bij de Raad voor Algemene Zaken.

Categorieën: Internationaal

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken